Târg de locuri de muncă la iarbă verde, pe Cetățuie

În 30 aprilie, într-un cadru prietenos, pe Cetățuie, în zona Turnulului Parașutiștilor, are loc un altfel de târg de locuri de muncă. La iarbă verde, între orele 13:00 și 20:00, candidați și recrutori vor participă la prezentări de companii, și pot interacționa în zonele special amenajate de networking sau la concertul în aer liber. Organizatorul târgului Ziua netWORKingului la iarbă verde este dezvoltatorul clujean din spatele portalului de locuri de muncă Infomunca.ro.

Infomunca.ro este unul dintre cele mai performante site-uri de profil prin noile schimbări aduse de developerii acestuia, folosește cea mai bună tehnologie de găzduire la ora actuală în lume, în cloud-ul Microsoft. Relansarea acestui site se va face la sfârșitul acestei luni în cadrul Zilei netWORKingului la iarbă verde.

În 2015 piața muncii este pe drumul cel bun. Un semn clar al revenirii este creșterea numărului de joburi disponibile. Infomunca.ro activează pe piața de recrutare online din 2009, având în cei șase ani de activitate peste 130.000 CV-uri încărcate și locuri de muncă postate de peste 2000 de angajatori. Acest site este pornit de un clujean, Ionuț Matei, însă a reușit cu ușurință să devină un site de referință pentru întreaga țară, având între cinci mii și zece mii de vizitatori unici pe zi, potrivit trafic.ro (recordul fiind de 17720 mii vizitatori unici într-o singură zi). Ritmul de postare de noi anunțuri de recrutare variază între 80 și 170 de joburi pe zi.

Orice job postat pe portalul Infomuncă apare automat în cel mult 24 ore pe cele mai importante agregatoare de joburi din țară și străinătate, cum ar fi: jooble.ro, balaur.ro, careerjet.ro, indeed.com, jobcrawler.ro și altele.

În primul trimestru al anului în curs, pe site-ul de recrutare infomunca.ro s-au înregistrat 3281 de locuri de muncă disponibile, față de 2924 de locuri de muncă din ultimul trimestru al anului 2014.

Astfel, datorită creșterilor continue, anul 2015 a venit cu schimbări majore pentru acest site menite să ajute atât utilizatorii în căutare de locuri de muncă, cât și companiile care doresc să recruteze angajații potriviți.

Cei de la infomunca.ro s-au adaptat nevoilor de colaborare cu marile organizații de recrutare: pentru a facilita gestionarea comună a aplicanților se pot face afilieri între conturi sub tutela aceleiași companii. Se pot posta de joburi personalizate cu imagine și cod html. S-a introdus sistemul de plata cu cardul, pe lângă cele existente, plata prin transfer bancar și SMS.

Angajatorii pot folosi serviciul de reactualizare zilnică sau săptămânală a joburilor. Noi functionalități care vor ajuta recrutorii la o selecție mai eficientă a candidaților sunt: domenii, experiență, educație, limbi străine și nivelul de cunoaștere al acestora, plus alte filter demografice: oraș, vârstă, sex.

„Ne-am schimbat complet perspective asupra CV-ului candidatului, atât din punct de vedere al adăugării CV-ului, cât și al vizualizării acestuia, cu privire la suportul pentru mai multe limbi. Conceptual CV-ul este o singură entitate tradusă în mai multe limbi, spre deosebire de vechiul site sau de majoritatea site-urilor de pe piața muncii unde, CV-ul este privit ca o mulțime de entități în relație cu diversele limbi suportate. Această abordare inovatoare elimină diferențele de conținut între CV-uri vizualizate într-o limbă sau alta”, Ionuț Matei, owner și developer infomunca.ro.

Site-ul este hostat în cloud-ul Microsoft, ceea ce înseamnă alocare de resurse nelimitate acestuia. Numărul de servere pe care este hostat variază în funcție de numărul de utilizatori de la un moment dat.

„Dacă la o anumită oră sunt o sută de useri online, se folosesc resursele unui singur server. Dacă numărul acestora crește la 100.000, automat site-ul va preula resursele altor zece servere pentru a face față cererii”, Ionuț Matei, owner și developer infomunca.ro.

Orice job postat pe Infomunca va fi automat postat și pe rețelele sociale ale firmei.

În județul Cluj sunt la această oră 5.470 de CV-uriu uploadate, orașele cu cele mai multe CV-uri fiind din Cluj-Napoca, 3.300, și din Turda, 600 de CV-uri.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.