Te pregăteşti să mergi la mare? Ministerul Sănătăţii trimite inspectori pe litoral, să verifice hotelurile şi restaurantele

Începând de astazi şi până la finalul lunii august, inspectorii sanitari din cadrul Ministerului Sanatatii vor face controale în staţiunile de pe litoralul românesc şi perimetrul Deltei Dunării, anunţă ministerul Sănătăţii, citeaza MEDIAFAX.

Timp de două luni, echipele de control vor verifica respectarea normelor de igienă şi sănătate publică în taberele şcolare şi studenţeşti.

De asemenea, vor controla respectarea normelor privind apele de îmbăiere naturale, ştranduri, piscine, modul de organizare a posturilor de prim ajutor, precum şi respectarea prevederilor normelor de igienă în unităţile de cazare (hoteluri, moteluri, pensiuni), în special în cele care organizează activităţi similare taberelor şcolare.

Echipele de control vor verifica şi respectarea legislaţiei în vigoare aplicabilă unităţilor de alimentaţie publică şi colectivă.

„Am înfiinţat un comandament de control format din 48 inspectori sanitari, majoritatea detaşată din ţară. Scopul acestor acţiuni este de a supraveghea modul în care sunt respectate normele de sănătate publică în unităţile de pe litoral, astfel încât turiştii să-şi poată petrece vacanţele în condiţii de siguranţă, fără riscuri de îmbolnăvire. În cazul în care vor fi constatate deficienţe, se vor aplica măsuri conform legislaţiei în vigoare”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

În staţiunile de pe litoralul românesc, funcţionează 450 unităţi de cazare, 600 unităţi de alimentaţie publică, 4 tabere şcolare, iar în perimetrul Deltei Dunării au fost catagrafiate 220 unităţi de cazare, 160 unităţi de alimentaţie publică şi 4 tabere şcolare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.