Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca a cucerit publicul Festivalului de la Subotica

Spectacolul „Strada cu îngeri”, producție a Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, în scenariul și regia lui Decebal Marin, a încântat în aceste zile publicul Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii de la Subotica (Serbia), unul dintre cele mai importante evenimente de acest tip din Europa de Est, aflat, anul acesta, la cea de-a 24-a ediție. Critica de specialitate prezentă la eveniment a elogiat, de asemenea, reprezentația de la Cluj. Viziunea regizorală a lui Decebal Marin și interpretarea de excepție a actorilor i-a impresionat pe reprezentanții teatrelor invitate la festivalul din Serbia, astfel că spectacolul a fost invitat la prestigioase manifestări din orașe precum Zagreb, Belgrad sau Teheran.

Mai mult, spectacolul s-a întors acasă cu două premii extrem de valoroase: Premiul pentru cele mai frumoase păpuși realizate de către Decebal Marin și Ion Bătăiosu, și Premiul de Excelență pentru calitatea mânuirii păpușilor, acordat celor patru actori care formează distribuția spectacolului: Andreea Bolovan, Ștefan Craiu, Robert Gutunoiu și Andra Ștefan. Juriul a fost alcătuit din oameni având o experiență bogată în domeniul artelor spectacolului: Boris Goldovsky (Rusia), Jarosław Antoniuk (Polonia), Lyudmilla Hense (Kazakhstan), Zoran Đerić (Serbia) și Zoran Maksimović (Serbia).

Un alt eveniment însemnat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii de la Subotica a fost vernisajul expoziției „PUCK International Festival of Puppet and Marionette Theatres – a visual documentation”, care a avut loc în 24 septembrie, la Galeria de Artă Contemporană din Subotica. Prin intermediul acestui eveniment, publicul internațional a aflat mai multe despre activitatea atât de bogată a instituției clujene – activitate care se bucură, pe lângă spectacolele incluse în stagiune și deplasările la diferite evenimente de prestigiu național și internațional, de desfășurarea a două festivaluri cu totul deosebite: Festivalul Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck”, ajuns la cea de-a 16-a ediție, și Festivalul Stradal „WonderPuck”, inițiat anul acesta și dedicat întregii familii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.