Teatrul de Păpuşi Puck duce spectacolele la Polus Center, in Saptamana „Scoala Altfel”

În săptămâna Şcoala Altfel copiii sunt invitaţi la Polus Center Cluj la spectacole de teatru de păpuşi. Piesele ce vor fi puse în scenă de Teatrul de Păpuşi Puck din Cluj-Napoca, vor avea loc în fiecare zi, de la ora 17:00.

Teatru de Papusi_arhiva

Începând de astăzi, 18 aprilie şi până vineri, 22 aprilie, micuţii au parte la Polus de super spectacole de teatru de păpuşi, însufleţite de actorii Teatrului de Păpuşi Puck. Spectacolele se vor desfăşura după următorul program:

Luni – 18.04.2016 – Cenuşăreasa

Piesa „Cenușăreasa”, după Frații Grimm, în viziunea scenică a regizoarei Mona Chirilă Marian se încadrează în tradiția Teatrului de Păpuși Puck de a valorifica marile povești ale literaturii universale. Spectacolul impune noutate prin tehnica mânuirii păpușilor, prin decorul și imaginile scenice rafinate și alternanța interpretativă marionetă – actor. Întreaga viziune a regizorală se bazează pe contrastul volumelor, marionetele și actorii jucând împreună pe scenă. Inserturile din commedia dell’ arte dau o notă comică întregii povești, iar ilustrația muzicală cuprinde pasaje clasice și preclasice, interpretate live de actorii păpușari.

Spectacolul a fost invitat la numeroase Festivaluri din țară și din Ungaria, Polonia, Italia, Ucraina și Spania.

Marţi – 19.04.2016- Capra cu trei iezi

Un spectacol foarte îndrăgit de generaţii întregi de spectatori, respectând convenţia clasică a păpuşilor la paravan, în care copiii regăsesc detaliile poveştii consacrate. Punerea în scenă a poveştii Capra cu trei iezi de Ion Creangă face apel, fără menajamente, la sentimente reale, la situaţii de viaţă, la tipuri de caractere, formând astfel un bagaj emoţional şi raţional cu care copilul rămâne după plecarea din sala de spectacol. Experienţa de o viaţă pe scena teatrului de păpuşi a doamnei Doina Dejica, a scenografului Epaminonda Tiotiu, mânuirea păpuşilor bi-ba-boo, interpretarea actorilor, alături de muzica tradiţională, alcătuiesc o reprezentaţie clasică valoroasă, care se joacă pe scena Teatrului Puck din anul 1999.

Miercuri – 20.04.2016 – Scufiţa Roșie

Scufiţa Roşie este un spectacol inedit în care regizorul Bogdan Ulmu propune dublarea păpuşilor din spatele paravanului cu actori costumaţi. Această abordare regizorală are darul de a crea o puternică legătură între prestaţia actoricească şi emoţia spectatorului de orice vârstă. Povestea este străbătută de aceeaşi puritate care face copiii să ne apară atât de minunaţi şi de fericiţi. Cele mai multe situaţii sunt atât de simple, încât multă lume le-a întâlnit poate în viaţă, dar, ca tot ce e autentic, ele sunt veşnic noi şi emoţionează.

Joi -21.04.2016 – Croitoraşul cel Isteț

Descoperindu-şi puteri nebănuite, „că doar nu e puţin lucru să omori şapte muşte dintr-o lovitură”, Croitoraşul pleacă în lumea largă pentru a se lăuda cu isprava lui. Şi cum fapta de vitejie îi era pe măsura staturii, aflat în încercarea de a se întrece în putere cu Uriaşul Bebe şi Marele Uriaş, realizează că adevărata lui forţă stă în ascuţimea minţii. Le spune el bucuros tuturor celor pe care îi întâlneşte în cale pe drumul de întoarcere către casă: „În viaţă nu contează inălţimea, ci contează isteţimea!”.

Vineri – 22.04.2016 – Dănilă Prepeleac

Dănilă Prepeleac e un spectacol pus în scenă în cheie proprie de Traian Savinescu, în care actorii şi păpuşile alcătuiesc o singură lume, aceea care ne duce în universul copilăriei… Un spectacol care are priză la public, viu colorat, interactiv, cu un joc actoricesc de calitate, protagonistul aducând sala pe scenă, iar teatrul fiind adus în mijlocul publicului.

Spectacolele vor avea loc în zona de food court a centrului comercial, zilnic, începând cu ora 17.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.