Început cu dreptul pentru „U” BT Cluj în confruntarea cu CSU Sibiu din play-off-ul Ligii Naționale de baschet masculin! Meciul 2 are loc miercuri, 20 aprilie, ora 19:45!

Echipa de baschet masculin „U” BT Cluj-Napoca a debutat cu dreptul în play-off-ul Ligii Naționale din acest sezon, câștigând primul meci al seriei cu rivala CSU Atlassib Sibiu, scor 85-77 (30-15 / 25-17 / 11-25 / 19-20), disputat în Sala Sporturilor „Horia Demian”.

fani U BT Cluj - CSU Sibiu 18 aprilie 2016

Sala a fost arhiplină la meciul din această seară care a deschis drumul în play-off pentru elevii lui Marcel Țenter, iar galeria Universității Cluj s-a reîntors alături de echipa de baschet masculin și a cântat pe toată durata meciului, creând o atmosferă frumoasă și incendiară, ca-n vremurile bune.

Împinși de la spate de un public fenomenal și de cântecele galeriei universitare, baschetbaliștii clujeni au evoluat cursiv și determinat, fără greșeli în prima repriză, răsplătându-și fanii cu o victorie de senzație la final. Alb-negrii au controlat partida de la un capăt la celălalt, aflându-se în permanență la conducere pe tabelă. Aproximativ 100 de fani sibieni au venit la Cluj pentru a-i încuraja pe băieții lui Dan Fleșeriu.

Avantajul pentru U-BT Cluj la pauză a fost de 23 de puncte (55-32), dar în sfertul trei și patru sibienii au redus din diferență și s-au apropiat până la 3 puncte cu cinci minute înainte de final, dându-le fanilor clujeni emoții, însă elevii lui Țenter i-au ținut pe adversari departe de coș și astfel au reușit să își adjudece victoria în primul meci al seriei cu Sibiu.

Cel mai bun marcator de la „U” BT Cluj a fost Kyndall Dykes, cu 17 puncte, urmat de Miroslav Todic (13), Muhamed Pasalic (11), Filip Adamovic (9), Roland Torok (9), Ivan Zigeranovic (8), Andrii Kalnichenko (7), Adrian Guțoaia (5), Cătălin Baciu (4) și Nandor Kuti (2).

De la CSU Sibiu, cel mai bun marcator a fost Popa Calotă, cu 15 puncte, urmat de Kevin Hardy (14), Mathias Paul (10), Harisson (9), Lalovic (9), Mijajlovic (9), Gilbert (9) și Cioacata (5).

Cel de-al doilea meci va avea loc miercuri, 20 aprilie, tot la Cluj.

„Am încetinut jocul pe final, nu e normal și nu e bine să facem acest lucru, dar cumva psihologia jucătorilor în momentul când văd că e prea ușor în prima parte a jocului parcă nu reușesc să se mobilizeze pentru următoare parte. Importantă este victoria pentru că într-o serie primul joc este cel mai dificil, ne bucurăm pentru ea și ne pregătim pentru meciul doi. Aș vrea să fim mai constanți în meciul al doilea, mi-ar trebui să jucăm în așa fel încât constanța să fie îndreptată de-a lungul jocului astfel încât să nu avem probleme pe final.

Mulțumim fanilor că au venit alături de noi și îi așteptăm și miercuri„, a declarat antrenorul Clujului, Marcel Țenter la finalul jocului.

„Din păcate diferența până la pauză a fost prea mare pentru Cluj ca să putem întoarce. Cred că astazi am făcut maxim și am arătat un meci suficient de puternic ca să putem avea încrede în cele ce vor urma. Clujul a jucat senzațional, sunt cea mai în formă echipă acum și probabil că au șanse mari să câștige mai departe, dar cu siguranță noi nu vom renunța la luptă.

Pentru asemenea atmosferă trăiesc eu cel puțin și cred că și jucătorii, asta ne place cel mai bun, indiferent că se strigă împotriva noastră sau pentru noi, este o propagandă care se face sportului și care cred că numai bine poate să aducă. Ar fi frumos să fie în mai multe săli așa și cred că acesta este scopul nostru, să aducem oamenii la sală. Îmi pare rău că nu am jucat în sala mare să fie 7000 de oameni.

Trebuie să vedem cât de bine ne putem reveni din punct de vedere fizic și apoi vom vedea ce schimbăm putem face pentru meciul de miercuri”, a susținut antrenorul Sibiului, Dan Fleșeriu.

Fanii au cântat alături de jucători la final

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.