Teatrul Puck va prezenta un spectacol la Festivalul de Teatru pentru Copii „Lumea poveștilor”

Spectacolul „Vasilache și Marioara în jurul lumii”, realizat de artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, va avea o reprezentație în cadrul celei de-a treia ediții a Festivalului de Teatru pentru Copii „Lumea poveștilor” care va avea loc la Caransebeș.

Spectacolul clujean, în scenariul și regia lui Ionuț Constantinescu, este programat la Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeș pentru sâmbătă, 7 noiembrie, de la ora 11.

„Vasilache și Marioara în jurul lumii” a avut premiera în luna septembrie a acestui an, la Festivalul stradal WonderPuck. Este un spectacol carepropune o temă clasică a teatrului de păpuși tradițional românesc și adaptarea celebrelor personaje ale teatrului de bâlci, în cheie comică, la situații de viață actuale.

„Așa cum spune și titlul, eroii călătoresc prin diverse părți ale lumii (Turcia, India, China, SUA, Egipt), dar și in timp, grație unei pene fermecate primite în dar de la personajul Bătrânul din China, pe care îl identificăm ca fiind Divinitatea. Saltul către epoca modernă se face în clipa în care cei doi ajung în SUA și se întâlnesc cu celebrul Elvis, pe care îl vindecă de răgușeală…”, spune regizorul Ionuț Constantinescu.

În distribuție: Ramona Atănăsoaie, Ion Iurcu și Robert Trifan. Scenografia este realizată de Andra Ștefan, pictura de Elena Ilaș, iar sculptura este semnată de Florin Marin.

Festivalul de Teatru pentru Copii „Lumea poveștilor”, desfășurat până acum la Reșița, are loc în acest an la Caransebeș, între 24 octombrie și 8 noiembrie, în organizarea Teatrului de Vest din Reșița.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.