Tibi Ușeriu revine la Polul Nord pentru a participa pentru a treia oară la cel mai greu maraton din lume

Maratonistul Tibieriu Uşeriu pleacă duminică spre Canada, unde urmează să ia startul, pentru a treia oară, la cel mai greu maraton din lume – 6633 Arctic Ultra. Anul acesta participă la maraton patru români, printre care şi o femeie şi un concurent cu dizabilităţi, potrivit Mediafax.

Tibi Uşeriu a câştigat ultimele două ediţii ale maratonului şi a hotărât să se întoarcă la Polul Nord pentru a-şi apăra titlul de campion. Maratonistul din Pasul Tihuţa, judeţul Bistriţa-Năsăud, pleacă duminică spre Canada, unde în perioada 8 – 17 martie va participa, pentru a treia oară, la cel mai greu maraton de pe planetă – 6633 Arctic Ultra.

Ediţia din 2018 este una aniversară, organizatorii pregătind un traseu nou, de 350+ mile pentru a marca cei zece ani de când are loc acest concurs, Tibi Uşeriu fiind invitat special să participe la această competiţie aniversară.

Până acum, numai 23 de maratonişti au reuşit să ajungă la final parcurgând traseul impus de organizatori, Tibi Uşeriu reuşind, în ultimi doi ani, să treacă primul linia de sosire.

Alături de Tibi Uşeriu, la ediţia din acest an participă alţi trei români, toţi pentru prima dată şi toţi la proba de 350+ mile. Pe lista românilor care s-au încris la cel mai greu maraton de pe planetă se află o femeie, dar şi un maratonist cu dizabilităţi, primul din istoria concursului.

A zecea ediţie a Maratonului Artic se va desfăşura în perioada 8 – 17 martie, punctul de plecare fiind Eagle Plains Canada, iar sosirea va fi la Tuktoyaktuk. Maratonul 6633 Arctic Ultra este considerat cel mai greu concurs de pe planetă din cauza temperaturilor extreme, care coboară până la minus 60 de grade Celsius.

Drumul de la infractor la campion

Povestea omului care a intrat în goana nebună după bani fără a exista o limită în a-i obţine, jafuri armate, maşini furate în trei minute şi spargeri puse la punct după scenarii de la Hollywood. Maratonistul Tibi Uşeriu a lansat, în februarie 2017, cartea „27 de paşi”, o autobiografie în care povesteşte în 200 de pagini cum a ajuns în viaţă doar o cifră, „Domnul 2.800” şi cum a renăscut într-o celulă de 70 de cm în care a fost condamnat să stea 23 de ani. Salvarea şi drumul către sportivul de performanţă şi omul care e astăzi i-a făcut cu primii 27 de paşi, cei pe care îi făcea în curtea interioară a închisorii. Mai multe detalii AICI. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.