Țiganii de la Pata Rât refuză să muncească pe 1.050 lei

tiganiUn ONG din Cluj-Napoca a făcut eforturi importante pentru a le găsi țiganilor din Pata Rât locuri de muncă după închiderea rampei de gunoi, dar s-au lovit de nepăsare: „Pentru 1.050 de lei eu nu merg la lucru”, a fost reacția unei persoane de etnie romă.

700 de țigani de la Pata Rât au rămas fără principala sursă de venit după închiderea rampei de gunoi, iar un ONG clujean care luptă pentru drepturile acestora a încercat să le găsească un loc de muncă. Miercuri, 1 iulie, au fost duși zeci de oameni la firma Rosal pentru angajare, dar joi nu a mai revenit niciunul la lucru.

„Pentru 1.050 de lei nu vin la lucru. Așa mi-au spus. Le-am oferit salariul minim posibil, dar banii li s-au părut prea puțini”, a spus un oficial al companiei, scrie stiridecluj.ro.

Proiectul Pata-Cluj susține cu resurse și activități complementare măsurile coordonate luate de autoritățile locale și de primărie în vederea întâmpinării nevoilor membrilor comunităților direct afectate. De asemenea membrii echipei de proiect fac apel la organizațiile și instituțiile care pot oferi sprijin în regim de urgență și pot susține cu donații eforturile de sprijinire a membrilor celor două comunități cel mai afectate (comunitatea din Dallas și cea din rampă) să se solidarizeze și să contribuie la gestionarea în mod coordonat a situației”, precizează aceștia.

Prin intermediul proiectului sunt susținute cu alimente și apă potabilă persoanele din cele două comunități care nu pot primi ajutoarele de urgență din cauza lipsei actelor de identitate și ajută la distribuirea echitabilă a acestora pentru toți cei direct afectați. Mai mult, prin intermediul proiectului se continuă și intensifică activitatea de întocmire de documente de identitate și de căutare de locuri de muncă și plasare a unor angajați cu prioritate din cele două comunități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.