Timişorenii adoptă străzi!

Începând cu această săptămână, timişorenii pot adopta străzi. Municipalitatea Timişoarei a lansat o nouă iniţiativă, menită să ajute la îngrijirea, întreţinerea şi modernizarea străzilor oraşului bănăţean. Pornind de la o practică, deja uzuală în oraşe ca Manchester şi New York, ei au lansat programul „Adoptă o stradă”.

 Programul „Adoptă o stradă” vizează în mod special firmele dispuse să investească în întreţinerea şi modernizarea străzilor. De altfel, o companie multinaţională a adoptat deja o stradă pe care urmează să o îngrijească ca şi cum ar fi propriul „copil”. Până la momentul de faţă, compania a investit peste 25000 lei în mobilier, coşuri de gunoi şi îngroparea cablurilor aeriene în tuburi sub carosabil.

„Am început programul „Adoptă o stradă”, un program de voluntariat care oferă companiilor, organizaţiilor şi grupurilor de persoane şansa să devină parteneri ai Timişoarei şi să se implice în comunitate. Pot contribui la înfrumuseţarea străzii. Voluntarii se pot ocupa de îngrijirea străzii pe ambele părţi”, declară viceprimarul Dan Diaconu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.