TOP 5 pași prin care să îți organizezi bucătăria simplu și ieftin


Te-ai gândit să îți refaci bucătăria? Să o renovezi? Să o reorganizezi? Asta este perfect, bucătăria este, totuși, camera care își lasă cea mai mare amprentă asupra stilului tău de viață. Bucătăria ta poate să ți se pară deseori monstruos de dezordonată sau ți se poate întâmpla des să nu mai ții minte unde ai pus o anumită spatulă de care ai nevoie.

Iată cum ți-ai putea transforma bucătăria într-un loc complet nou organizând-o:

1. Golește toate sertarele

Primul pas pe care ar trebui să îl faci este să scoți absolut tot, din toate sertarele. Desigur, se va crea o mizerie de nedescris, dar în acest mod vei putea observa toate lucrurile pe care le-ai putut strânge în bucătăria ta. În acest fel, poți șterge sertarele mult mai ușor și mai în detaliu.

2. Sortează tot

Stai și sortează tot ce ai găsit. Verifică datele de expirare de la fiecare lucru în parte. Astfel, vei putea vedea ce să arunci dacă a expirat. De asemenea, analizează și ce lucruri vei găti cu adevărat pentru că s-ar putea să ai anumite ingrediente pe care nu le vei găti niciodată.
În ceea ce privește ustensilele și vasele, uită-te care sunt în rupte, sparte sau de nefolosit și aruncă-le sau refolosește-le în alt context (cum ar fi ca ghivece de flori). Gândește-te foarte bine și pe care dintre ele le folosești frecvent și pune-le la îndemâna ta. Pe celelalte, pune-le în sertarele mai greu accesibile sau în debara.

3. Verifică electrocasnicele

Electrocasnicele sunt și ele foarte importante în ceea ce privește organizarea bucătăriei. Verifică starea fiecărui electrocasnic. Există posibilitatea ca unele dintre ele să nu mai funcționeze și să nu îți dai seama ținând cont că nu le folosești prea des. În cazul în care acestea sunt stricate, încearcă să vezi dacă pot fi reparate, dacă nu, du-le la un centru de reciclare.
De asemenea, verifică și starea celor mai importante electrocasnice din bucătăria ta cum ar fi frigiderul, prăjitorul de pâine sau hota. În cazul în care vei fi nevoită să îți iei un nou apart electrocasnic, află că au ieșit numeroase produse cu specificații la care nu te-ai fi așteptat. Deci, gândește-te foarte bine când vei alege dintre atâtea modele de frigidere sau de hote de la Sensodays.ro.  

4. Hotărăște-te ce vei face cu ce ai rămas

E foarte posibil să rămâi cu o groază de lucruri și, pentru a elibera din spațiu, vei fi nevoită să renunți la ele sau să le dai un nou scop. Astfel, dacă ai lucruri expirate, la gunoi cu ele. Dacă ai obiecte pe cale de expirare, folosește-le înțelept și fă o listă cu feluri de mâncare în care le poți folosi pentru a putea economisi resurse și bani. Dacă ai electrocasnice pe care le-ai luat, dar nu le-ai folosit, le poți vinde, schimba sau da cuiva care are nevoie de ele.
În ceea ce privește lucrurile cu care ai rămas, analizează dacă ai nevoie de ele în mod constant sau le poți muta în debara.

5. Crează-ți un sistem

Acum că ai văzut cam cu ce lucruri ai rămas, creează un sistem de organizare în bucătăria ta pe care să îl poți înțelege. De exemplu, ține farfuriile și cănile deasupra chiuvetei. Poți să recurgi și la dfierite ustensile de organizare cum sunt borcanele pentru condimente.

În concluzie, cu niște abilități de organizator și puțin mai multă răbdare, vei ajunge foarte ușor să ai dintr-o bucătărie dezastru, o bucătărie de invidiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.