Tot ce trebuie sa stii despre hidroizolatii

Iti doresti sa te ocupi eficient de hidroizolatii subsoluri, astfel incat sa eviti infiltratiile de apa si sa-ti protejezi locuinta cat mai bine pe termen lung?

Atunci trebuie sa cunosti cat mai multe lucruri despre lucrarile pe care le ai de realizat, dar si despre materialele pe care le ai la dispozitie. Afla din randurile ce urmeaza principalele elemente pe care sa le iei in considerare, iar astfel vei obtine rezultatele dorite!

Hidroizolatii subsoluri – de ce sunt necesare?

Daca te-ai hotarat sa te muti la casa si iti construiesti un imobil cu subsol, atunci trebuie neaparat sa-l izolezi foarte bine. Subsolurile sunt in general predispuse la inundatii, daca nu sunt realizate corespunzator. Hidroizolatiile reprezinta, insa, solutiile eficiente, datorita carora te asiguri ca apa nu va ajunge in subsol si ca vei putea pastra aici chiar si alimente, fara sa-ti faci ca se vor strica.

Ce materiale ai la dispozitie?

In ceea ce priveste materialele hidroizolante pe care le poti folosi, ele sunt numeroase:

  • membrane bituminoase – extrem de populare in domeniul constructiilor, membranele bituminoase sunt eficiente si usor de montat la caldura. Realizarea unei astfel de lucrari nu dureaza foarte mult, insa de rezultatele ei te vei bucura pana la 10 – 15 ani, fara sa fie nevoie sa faci reparatii;
  • membrane lichide – se numara printre cele mai buna materiale hidroizolante de pe piata, intrucat ajung si in locurile cele mai greu accesibile. De exemplu, vei putea izola si colturile, fara sa-ti mai faci griji in privinta infiltratiilor de apa sau a infiltratiilor microorganismelor;
  • membrane din PVC – usor de montat intr-un timp foarte scurt, acestea sunt similare cu membranele bituminoase si te poti bucura de ele ani la randul fara probleme.

Contracteaza specialisti in domeniu

Pentru a fi sigur ca hidroizolatiile sunt realizate corespunzator, cea mai buna solutie pe care o ai la indemana este aceea de a solicita ajutorul unor specialisti in domeniu. Acestia vin la fata locului cu toate ustensilele si echipamentele necesare si pot lucra cu toate tipurile de materiale hidroizolante, oferindu-ti repede si usor rezultatele pe care ti le doresti.

In cat timp poate fi gata hidroizolatia?

Raspunsul la aceasta intrebare variaza in functie de suprafata de care trebuie sa te ocupi. Daca fundatia subsolului, a casei ori a terasei este mare, atunci va fi nevoie de 1 – 2 zile in care sa fie aplicate materialele hidroizolante. In caz contrar, cateva ore vor fi suficiente pentru hidroizolatii.

Care sunt beneficiile de care ai parte datorita hidroizolatiilor?

Pe termen lung, exista cateva avantaje de care trebuie sa tii cont in privinta hidroizolatiilor:

  • flexibilitate;
  • montaj usor;
  • prevenirea infiltratiilor de apa;
  • prevenirea infiltratiilor microorganismelor;
  • confort sporit;
  • nu trebuie sa te ocupi de lucrari de intretinere/reparatii.

Cand este recomandat sa te ocupi de hidroizolatii?

Nu in ultimul rand, este bine sa te ocupi de realizarea hidroizolatiei intr-o zi in care nu ploua, pentru ca materialele pe care le folosesti sa aiba timp sa se fixeze perfect pe fundatie. In acelasi timp, este important sa faci acest pas in timp ce contruiesti imobilul, pentru a insera hidroizolatia direct in structura casei.

Hidroizolații-terase.roiti ofera atat materiale hidroizolante de calitate, cat si echipe de specialisti, care sa te ajute. Accesand site-ul acestei companii, vei descoperi cum sa te ocupi eficient de tot ce tine de hidroizolatii, dar si care sunt avantajele pe care este bine sa le iei in considerare pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.