Toți elevii din Turda revin luni la școală. Vezi cum arată sălile de clasă!

Având în vedere faptul că municipiul Turda este în „scenariul verde”, toți elevii se reîntorc la școală, începând de luni, 8 februarie.

Ministerul Educației a publicat lista cu rata de incidență pe localități, comunicată de Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției.

Conform ministerului, înlocalitățile în care incidența cazurilor cu COVID-19, cumulată la 14 zile, raportată la 1.000 de locuitori e sub 1, toți elevii și preșcolarii se vor întoarce în unitățile de învățământ începând de luni, 8 februarie.

Astfel, la nivelul județului Cluj se deschid școlile pentru toți elevii în municipiile Turda și Câmpia Turzii, plus în încă 36 de localități

Primarul Turzii, Cristian Matei, a anunțat că toate școlile și grădinițele sunt pregătite să îi primească pe cei mici.

De mâine, toți elevii turdeni vor începe școala! Toate școlile și grădinițele din Turda sunt pregătite în acest moment să îi întâmpine pe copii. Este un moment emoționant pentru toți cei implicați în sistemul de învățământ, dar și pentru elevi și părinți. După o lungă perioadă de timp în care cursurile s-au desfășurat online, în sfârșit revenim la normal!

Săptămâna aceasta s-au concentrat eforturile spre a se lua toate măsurile sanitare și de protecție în unitățile de învățământ, astfel încât să se poată relua cursurile în cele mai bune condiții. Au fost organizate spațiile, s-au stabilit circuitele de deplasare, au fost asigurate materiale de curățenie, igienă și dezinfecție și tot ceea ce mai este necesar.

Este important de reținut faptul că elevii și cadrele didactice vor avea obligația de a respecta anumite reguli, respectiv purtatul măștii în permanență și spălatul/dezinfecția mâinilor frecvent, cât și alte reguli care vor fi comunicate de către personalul fiecărei școli. Masca de protecție nu este obligatorie în cazul preșcolarilor.

Vă dorim tuturor mult succes și multă sănătate! Să dea Dumnezeu ca acest pas spre normalitate să se mențină și să reușim să punem capăt acestei pandemii. Să aveți un nou început de școală excelent!„, a transmis Matei pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.