Tradiţionalul cozonac panettone va fi produs la Jucu!

Campania italiană Battisero Bakery cu sediul în Parma, înfiinţată în anul 1957, producătorul celebrelor panettone Besana va deschide o unitate de producție la Cluj, ce presupune o investiție de aproximativ 50 de milioane de euro înr-o unitate de producție în Parcul Tetarom III din Jucu. Aceștia au solicitat o suprafață de 28 de hectare.

Peste 500 de locuri de muncă vor fi create datorită acestei investiţii, iar italienii au declarat chiar că au primit deja 40-50 de cereri de angajare la biroul lor de resurse umane. Personalul angajat urmează să fie instruit cât mai curând, atât în Italia cât şi în România. De asemenea, ei au început să caute personal pentru distribuţie. 75% din personal vor fi femei, iar viitorii angajaţi nu necesită experiență deoarece se va face instruirea acestora.

„Primul motiv pentru care am ales Clujul este aşezarea geografică, mult mai uşor pentru distribuirea produselor în Europa de Est. Vom produce nu doar cozonaci ci şi alte tipuri de produse, precum biscuţi. Din punct de vedere strategic acesta va fi un centru de producţie foarte important pentru noi. Ne punem mari speranţe în acest centru de producţie. Vom angaja personal pentru a funcţiona în primă fază. Angajaţii vor urma cursuri de calificare în Italia şi România, aceştia urmând mai apoi să îi înveţe pe viitorii angajaţi. Pentru primul an dorim ca valoarea producției pentru primele două linii de producţie va fi de 30-40 de milioane de euro. Liniile trei şi patru, ce vor produce produse de tip bicuiţi şi croissant, reprezintă a doua linie de producţie din lume după cea din Brazilia. Valoarea producţiei pe liniile trei şi patru este estimată tot la 30-40 milioane de euro. Dorim ca în anul 2015 valoarea producţiei să ajungă la 100 milioane de euro. Aceste prime patru linii sunt incluse în bugetul iniţial al investiţiei. Este un lucuru foarte importat să avem sprijin, să fim împreună în această iniţiativă”, a declarat Felice Moretti, unul dintre acționarii companiei.

Producţia va începe din 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.