Clinica de Maxilo-Faciale din Cluj realizează o operaţie de extirpare a unei tumori gigant! Pacientul: un băieţel de cinci ani!

Clinica de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială din Cluj-Napoca va efectua astăzi o operaţie în premieră din punct de vedere al gradului de dificultate. Se estimează că aceasta va avea o durată de aproximativ zece ore, timp în care o echipă de medici clujeni, condusă de Teofil Lungu, şeful Clinicii, va încerca să extirpe o tumoră gigant de pe faţa unui băiat de cinci ani.

Andrei Dima este un băieţel în vârstă de cinci ani din Călăraşi. În primăvara anului trecut el şi familia lui au primit o veste nemiloasă. Băiatul a fost diagnosticat cu o tumoră gigant, care în timp, a ajuns să îi acopere jumătate din faţă. Aceasta i-a cuprins un ochi, o ureche şi gura. De asemenea, celule bolnave s-au împânzit într-atât de tare în corp încât i-au afectat şi un plămân.

Timp de mai bine de un an, Andrei şi părinţii săi s-au plimbat pe la diverse spitale din ţară în încercarea de a soluţiona această problemă. Au ajuns chiar şi la clinica Fundeni, din capitală, însă, nici acolo nu au avut parte de o rezolvare.

Vizitându-l pe medicul Teofil Lungu, şeful Clinicii de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială din Cluj-Napoca, acesta a fost hotărât să încerce să extirpe tumora ce-i umbreşte copilăria băieţelului în vârstă de cinci ani.

Operaţia se estimează că va dura în jur de zece ore, timp în care echipa de medici condusă de Teofil Lungu, în ciuda gradului extrem de mare de dificultate, fără precedent pentru Clinica clujeană, va face tot posibilul pentru a-l ajuta pe Andrei.

În urmă cu câteva luni, Teofil Lungu, a mai efectuat, cu succes, unei fetiţe, o operaţie de extirpare a unei tumori gigant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.