Traditionalul târg de toamnă de la Negreni, mobilizare generala pentru Gruparea Mobila de Jandarmi Cluj

targul de la negreniTargul de toamna de la Negreni 2013 va avea loc anul acesta in perioada 11 – 13 octombrie. Acest targ reprezinta unul din cele mai spectaculoase evenimente cu aspect comercial de peste an din comuna Negreni.

Pe langa targul de vechituri si manifestarile folclorice, traditionalul balci atrage comercianti din toate zonele tarii si turisti straini interesati de diferite articole de port popular, artizanat, articole de mobilier vechi etc.

La Targul de la Negreni se pot gasi diverse antichitati – „mai vechi sau mai noi”, haine vechi si noi, obiecte de uz caznic – unele functionale, altele nu, cazane mai mici si mai mari, motociclete, mingi, pantofi, carti, postere, CD-uri si DVD-uri dar si casete, icoane si tablouri, linguri si polonice precum si o gama foarte larga de absolut orice.

Tradiţionalul târg, ce se presupune că are loc încă din secolul XVIII, se organizează în fiecare an în a doua săptămână a lunii octombrie. Comuna Negreni este asezata pe drumul national (DN1) si european (E60) ce leaga Cluj-Napoca de Oradea, aproape la jumatatea distantei dintre cele doua orase.

Efective de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca vor asigura măsurile de ordine publică cu prilejul desfăşurării „Târgului tradiţional de toamnă” din localitatea Negreni, judeţul Cluj în perioada 10.10 – 14.10.2013.

Jandarmii se vor afla în zonele intens circulate, urmărind identificarea şi monitorizarea persoanelor cu un comportament deviant (cerşetori, hoţi din buzunare etc.) care sunt prezenţe obişnuite în locurile unde se concentrează un public numeros, precum şi monitorizarea şi descurajarea grupurilor de persoane care tulbură ordinea şi liniştea publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.