Transilvania L!VE intră în Grupul Digi, patronat de miliardarul Zoltan Teszari

Bloggerul şi jurnalistul clujean Tiberiu Fărcaş anunţă pe blogul personal a doua mişcare importantă în mass-media locală, şi anume vânzarea postului regional de ştiri Transilvania L!VE către Digi Group, patronat de miliardarul orădean Zoltan Teszari. Prima mişcare în media locală a fost vânzarea Alpha TV Cluj, în ianuarie 2013, către un investitor care deocamdată a rămas necunoscut.

transilvania live

Momentan nu sunt cunoscute detaliile tranzacţiei, dar se pare că Transilvania L!VE va fi înglobată în Grupul Digi, din care mai fac parte televiziuniile DigiSport 1, 2, 3, Digi Film, Digi 24, Digi World şi Digi Life.

Vasile Dâncu, acționar și președintele Consiliului de Administrație al Transilvania Media Group, a confirmat pentru paginademedia.ro discuţiile pe care le poartă trustul TMG cu Digi. „Ne aflăm într-un process de extindere care presupune și o relație cu Digi, dar nu avem încă toate elementele puse la punct în acest moment. Încă lucrăm la proiect. Suntem în faze avansate și în scurt timp vom avea mai multe informații”.

„Este vorba de o extindere a proiectului regional, dar încă nu este nimic semnat”.

Conform unor surse, din acţionariatul trustului au ieşit oamenii de afaceri Ioan Rus şi Arpad Paszkany. Patronul clubului de fotbal CFR Cluj va patrona în continuare televiziunea de divertisment Look TV, care se pare că nu intră în planurile Digi Group.

Reamintim faptul că postul Transilvania L!VE a fost lansat în anul 2011, împreună cu Transilvania Look, devenită ulterior Look TV. Din trustul Transilvania Media Grup mai fac parte în prezent portalul regional de stiri Citynews.ro şi cotidianul Transilvania Reporter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.