Tratează CANDIDOZA cu produse NATURALE – află AICI cum!

În multe cazuri, infecțiile cu candidoză pot fi tratate ușor și cu succes la domiciliu. Acest lucru se realizează inclusiv cu medicamente fără rețetă, dar cu toate acestea, dovezile științifice variază pentru eficacitatea lor. Pe lista remediilor se află și unele produse naturiste, mult mai bune și protectoare pentru restul organismului.

TOP 7 modalități pentru această afecțiune!

1. Tratament medicamentos antifungic 

Tratamentele antifungice sub formă de pastile ori creme (în cazul candidozei vaginale) pot fi achiziționate la ghișeu pentru a trata infecțiile cu Candida. Acestea sunt disponibile fără rețetă și pot fi luate de la orice farmacie.

În funcție de forma afecțiunii și de produs, tratamentul poate fi pentru uz extern sau intern și poate trata infecția de candidoză bucală sau vaginală cu o singură doză sau cu mai multe aplicări ale cremei. 

2. Acid boric

Capsulele de acid boric pot trata o infecție recurentă cu succes. Candida poate să apară destul de des sub forma unei candidoze bucale în cazul în care ai fost supus unui tratament cu antibiotic. Femeile sunt mai predispuse la recurența unei candidoze (vaginale), astfel că prevenirea infecției se poate face cu acidul boric.

Înainte de a utiliza aceste capsule, este bine să te consulți cu un medic pentru a înlătura eventuale efecte nedorite.

3. Suplimente probiotice

Unele suplimente probiotice pot oferi o soluție naturală pentru candidoză. Acestea sunt disponibile în farmacii și magazinele online. 

Unele mărci de suplimente probiotice vând produse special formulate pentru prevenirea infecțiilor, iar acestea au scopul de a restabili echilibrul de bacterii din intestin. Suplimentele se iau pe cale orală, ca tratament pentru candidoza bucală ori vaginală, de mai multe ori pe zi.

4. Iaurt natural

Iaurtul natural, neîndulcit, fără aromă conține bacterii benefice, numite probiotice, ce se pot folosi nu doar în cazul acestei afecțiuni, dar și pentru îmbunătățirea sistemului imunitar. El ajută foarte mult la restabilirea echilibrului de bacterii benefice din organism.

5. Ulei de nucă de cocos

Uleiul de nucă de cocos are proprietăți antifungice și s-a dovedit foarte eficient față de infecția cu Candida albicans. Uleiul brut de nucă de cocos organic poate fi aplicat intern sau extern pentru a ameliora simptomele.

6. Usturoiul

Usturoiul este un antifungic și antibiotic recunoscut mondial. Ca o alternativă, usturoiul poate preveni, în general, infecțiile, însă nu s-a demonstrat o eficacitate împotriva candidozei. Cu toate acestea, unele persoane folosesc usturoiul pentru orice fel de infecție, mai ales în sezonul rece.

7. Ulei de oregano

Uleiul de oregano sălbatic poate încetini sau opri dezvoltarea unei infecții fungale.

De cele mai multe ori, uleiul de oregano se fabrică folosind oregano comun, origanum marjoram, care nu are proprietăți speciale. Cu toate acestea, uleiul de oregano obținut din oregano sălbatic, origanum vulgare, conține două antifungice puternice: timol și carvacrol.

Utilizarea uleiului de oregano sălbatic a fost arătată într-un studiu de cercetare pentru a opri sau inhiba creșterea Candida albicans. Capsulele care conțin ulei de oregano pot fi folosite pentru combaterea candidozei, împreună cu un regim alimentar sănătos.

Concluzionând, iată doar câteva dintre remediile naturiste pentru prevenirea infecțiilor cu candidoză. De fiecare dată când ești predispus la o eventuală infecție cu Candida, este bine să folosești tratamente de prevenire, pentru a inhiba dezvoltarea ciupercii (bucal sau vaginal). Nu uita să te adresezi medicului înainte de a începe orice fel de tratament, pentru a fi sigur că este sigur să folosești aceste remedii.

Sursă foto: pinterest.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.