Trei studente au initiat o campanie publica de constientizare a pericolelor ce implica traversarea neregulamentara a strazii

trecere de pietoniEchipa „Patrula de informare”, formatǎ din trei studente (Ianc Mădălina Petrina, Mărgărit Alexandra Gabriela şi Ocnean Daniela Artimona) ale Facultăţii de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din Cluj-Napoca, a realizat ȋn perioada 19 – 23 mai 2014 o campanie publicǎ de educație rutierǎ, atât pentru copiii școlii generale: „Constantin Brâncuși” din cartierul Gheorgheni, cât şi pentru însoţitorii acestora.

Grupul-ţintă principal a fost format din copiii cu vârste cuprinse între 7-10 ani, astfel că, sloganul: „Eroii nu mor niciodată!” şi costumaţiile au avut menirea de a le ajuta pe cele trei protagoniste să se apropie mai uşor de micuţi, pentru a-i învăța cum trebuie să traverseze corect strada. Întâlnirea din cadrul şcolii a constat în prezentarea regulilor de circulaţie pe care micii pietoni trebuie să le respecte, după care au urmat jocuri educative, care puneau în practică situaţii din viaţa reală, cu care micuţii se pot întâlni.

Un alt grup-ţintă abordat, a fost cel secundar, format din însoţitori, deoarece puterea exemplului are un impact semnificativ asupra şcolarilor. Aşadar, prin sloganul: „Fii un erou pentru copilul de lângă tine, nu-i lua viața!” s-a dorit tragerea unui semnal de alarmă, fapt pentru care, în faza a doua a campaniei, studentele au lipit afişe pe gardul şcolii generale şi au împărţit flyere celor care îi aşteptau pe copii.

Totodată, activitatea s-a desfăşurat şi în mediul online, unde s-a distribuit următorul clip: https://youtube.com/watch?v=8oeVUsBWikc.

Scopul campaniei a fost educarea copiilor și a însoțitorilor privind modalitatea regulamentară de traversare a străzii (VEZI AICI), în timp ce, prin obiectivul central s-a dorit ca măcar 95% dintre participanții la aceste activităţi să fie capabili să identifice, la finalul sesiunii de informare, care sunt regulile de circulaţie pietonală, precum şi pericolele la care se expun în momentul încălcării lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.