Trofeul Carpati se joaca tot in Sala Polivalenta din Cluj si anul acesta! Vicecampioana mondiala Olanda si Ungaria, primele tari care au confirmat prezenta la turneu!

Cea de-a 48-a editie a Trofeului Carpati va avea loc tot in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca la fel ca si anul trecut, iar FRH anunta ca reprezentativa Romaniei va infrunta vicecampioana mondiala Olanda si Ungaria, tari care au confirmat prezenta la turneul programat 26-27 noiembrie 2016.

trofeul carpati sala polivalenta

Puternica reprezentativă a Ungariei, medaliată la Campionatele Europene, Mondiale şi Jocurile Olimpice, şi-a anuntat la rândul ei în mod oficial participarea la Trofeul Carpaţi 2016 de la Cluj, iar ultima echipa din careul de aşi va fi anuntata foarte probabil după Jocurile Olimpice. Competiţia se va desfăşura în sistem final-four.

Trofeul Carpati va reprezenta ultimul test al „tricolorelor” pregatite de Thomas Ryde înainte de Campionatul European din Suedia (4-18 decembrie).

Ediţia din 2015 s-a desfăşurat în primăvară cu România, Suedia, Germania si Brazilia, ultima fiind campioana mondială en-titre la acea dată. În acest an, Trofeul Carpaţi a fost mutat din nou în toamnă, înaintea unui turneu final, având în vedere că programul în prima jumătate de an a fost destul de aglomerat, cu meciurile în preliminariile CE 2016 şi calificări la Jocurile Olimpice de la Rio.

„Ne bucuram ca avem sansa se ne batem cu echipe puternice inainte de Campionatul European. Pentru Tomas Ryde este o buna oportunitate sa testeze jucatoarele in meciuri de foc. A fost si dorinta lui, iar federatia face eforturi constante sa asigure toata logistica necesara performantei la echipele nationale. Vom incerca sa tinem stacheta sus la Trofeul Carpati si sa avem totodata parte si de un spectacol de calitate la Cluj-Napoca pentru fani”, a declarat Alexandru Dedu, presedintele FRH.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.