Trupa FOOD, concert de nu-jazz la Cluj-Napoca, în 14 octombrie, la Casa de Cultură a Studenților

FOOD, una dintre cele mai importante trupe de nu-jazz ale momentului, vine în toamna aceasta la Cluj, în cadrul unui eveniment organizat de Asociația Jazz Factory ce va avea loc pe 14 octombrie, la Casa de Cultură a Studenților, de la ora 20:00.

Trupa FOOD, compusă din percuționistul Thomas Strønen (Norvegia) și saxofonistul Iain Ballamy (Marea Britanie), a inclus Clujul pe harta turneului european din această toamnă. Pe 14 octombrie pregătiți-vă pentru un concert care va schimba felul în care ascultați muzică.

Revoluționari, inspiratori și provocatori, FOOD au concertat în toată lumea, creându-și propriul univers, al unei muzici improvizate și texturale de o mare profunzime și frumusețe. Echilibrul delicat dintre interpretarea melodică a lui Ballamy și peisajele sonore electronice sau ritmurile complexe create de Strønen sunt dovada unei abordări inovatoare, originale și avangardiste a muzicii contemporane, în care sunetele, spațiile și texturile se combină pentru a crea atmosfera magică ce caracterizează compozițiile și improvizațiile lor.

Cel mai recent album FOOD, „This is not a miracle”, e al treilea lor disc lansat la casa de discuri germană ECM și a avut parte de o primire elogioasă din partea presei internaționale de specialitate.

Duo-ul format din bateristul Thomas Strønen și saxofonistul britanic Iain Ballamy n-a fost niciodată atât de bun ca pe acest disc. CD-ul își schimbă coordonatele la fiecare ascultare; sună nou și surprinzător de fiecare dată… Aceasta este adevărata muzică a secolului 21″. (eclipsed/Wolf Kampmann, Jan 2016, 9/10 stars).

„O combinație magică de tehnologie și improvizație, ambianță și dans” – (BBC Music Magazine)

„Plin de texturi și culori bogate, un amestec unic de sunete electronice si acustice” – (The Jazz Man)

Biletele pot fi cumpărate online, pe biletmaster.ro, de la Agenția Teatrală (P-ţa Ştefan cel Mare nr. 14) și de la Agenția de Turism Wens Tour (Eroilor nr. 10). Biletele costă 60 sau 70 de lei.

concert-food-14-oct-cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.