Trupele DIAS se destrăbălează în poligonul de trageri din Făget!

Când auzim de trupele DIAS cu toţii ne înfiorăm. DIAS însemnă disciplină şi forţă, trupele speciale ale IPJ, care ar trebui să ne protejeze la fiecare pas. Însă, atunci când vedem cum folosesc poligonul de trageri ca spaţiu al orgiilor, când observăm două domnişoare ce se ameninţă reciproc cu pistoalele din dotare, totul semănând din ce în ce mai mult cu filmele XXX,  ne punem serios întrebarea în ce lume trăim. „Nu pune pistolul la tâmplă, ci bagă-i-l în gură”.

Publicaţia stiridecluj.ro a făcut public, ieri, un material în care şase ofiţeri ai DIAS Cluj au dat o petrecere în poligonul de trageri din Făget alături de două tinere promoteriţe. Ei au stat la un grătar, au savurat o bere, două, trei şi s-au distrat pe cinste cu fetele, învăţându-le să mânuiască arma. Ofiţerii le-au îndemnat, chiar, să ia pistoalele Glock, din dotare, şi să le bage în gură. „Nu pune pistolul la tâmplă, ci bagă-i-l în gură”, a afirmat unul dintre ofițeri.

Cornel Trif, Romeo Cherecheș, Radu Petrică, Vasile Morovan, Paul Crișan și Cristian Rotar au realizat această filmare în anul 2006, însă, întregul dezmăţ a rămas cunoscut doar de cei opt protagonişti până în anul 2010. Atunci, conducerea IPJ Cluj a aflat de două dintre fotografii şi a considerat că este îndeajuns să îi atenţioneze, sancţiunile, conform acestora, nefiind necesare.

Fostul şef al IPJ Cluj, Grigore Blaga, a fost de-a dreptul revoltat şi oripilat de această filmare el considerând „că poliția este oarecum o armată în care trebuie să primeze disciplina”.

„Comportamentul este sub orice critică. Așa ceva nu se poate. În primul rând, la ședințele de tragere nu participă nimeni în afară de efectivul care execută sarcina în prezența șefului lor. Armamentul nu se înstrăinează. Sub nicio formă nu se dă altei persoane. Niciodată nu știi ce se poate întâmpla. În al treilea rând, în poligon nu se fac grătare, nu se dansează, nu se fac mici si nu se consumă alcool. E ceva sacru, e ceva sfânt. De mult timp se bate șaua, ca domn’le nu au benzină, nu se pot deplasa la eveniment… Și uite cum folosesc ei benzina! Așa ceva nu am auzit să se fi întâmplat niciunde în țară. Poliția este în pragul colapsului”, a declarat Grigore Blaga pentru stiridecluj.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.