Tudorel Toader n-a mai venit la Cluj-Napoca de teamă, dar a reacționat pe Facebook față de protestul magistraților clujeni!

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, și-a anulat în ultimul moment vizita la Cluj-Napoca, unde era așteptat să ia parte, vineri dimineața, la prezentarea raportului de activitate al Curții de Apel Cluj pe 2018. Acesta le-a dat replica pe Facebook judecătorilor protestatari de la Cluj.

Tudorel Toader a precizat, ca răspuns la solicitarea magistraţilor clujeni de sesizare a Curţii Constituţionale după OUG pe legile justiţiei, că un conflict de natură constituţională nu poate fi generat prin actul de legiferare. „Un conflict juridic de natura constitutionala nu poate fi generat prin actul de legiferare – a se vedea si Decizia CCR nr. 231 din 2013 !”, a scris, pe Facebook, ministrul Justiţiei.

Ministrul Justiţiei, aşteptat cu protest la Cluj. Judecătorii suspendă activitatea o săptămână

Reacţia ministrului Justiţiei vine după ce judecătorii din Tribunalul Cluj au anunţat că activitatea judiciară va fi suspendată timp de o săptămână, în urma ordonanţei care modifică legile justiţiei.  Una dintre solicitările magistraţilor este sesizarea Curţii Constituţionale pentru conflict juridic de natură constituţională generat de adoptarea OUG nr. 7/2019 „pe motiv că se încalcă principiul constituţional al controlului ierarhic şi îl împiedică pe Procurorul General al PICCJ să îşi exercite obligaţiile”.

Peste 100 de magistraţi clujeni au protestat, vineri dimineaţa, în faţa Curţii de Apel Cluj, unde era aşteptat să vină ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la prezentarea raportului pe 2018 a instituţiei.

One thought on “Tudorel Toader n-a mai venit la Cluj-Napoca de teamă, dar a reacționat pe Facebook față de protestul magistraților clujeni!

  1. cei ce se tem de ocuparea postului prin examen , cei ce se vor „delegaţi” , cei ce au semnat protocoale secrete cu noa securitate …protestează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.