Turda a primit un premiu de excelență în digitalizare și Smart City

Municipiul Turda a fost recomensat în cadrul galei Asociației Municipiilor din România cu un premiu de excelență în digitalizare și Smart City, grație performanțelor deosebite în procesul de reducere a birocrației prin implementarea de soluții software la nivelul instituției.

Astfel, pentru digitalizarea a cât mai multor servicii oferite de administrația publică locală, în ultimii trei ani, Turda a abordat mai multe proiecte pentru care a primit finanțare europeană.

Proiectul implementat în vara acestui an, „ADEPT – administrație digitală eficientă pentru cetățenii din Turda” oferă posibilitatea cetățenilor să acceseze online peste 14 servicii publice noi.

În cadrul aceluiași proiect au fost retrodigitalizate peste 2.000.000 de documente.

Astfel, funcționarii au acces rapid la arhiva instituției reducând timpul de răspuns la solicitările cetățenilor.

De asemenea, este în curs de implementare și proiectul „eTurda – Debirocratizare prin digitalizare în administrația publică”, care își propune reducerea birocrației prin soluții informatice destinate siguranței publice, asistenței sociale și SCIM. Acest proiect se va încheia în luna iulie a anului viitor.

Desigur, Primăria Turda nu se va opri aici și caută în permanență soluții smart care sunt în beneficiul cetățenilor.

„Suntem mândri că orașul nostru a fost din nou dat exemplu de bune practici! Alături de premiul pentru cel mai bun PMUD din Europa, câștigat la concursul SUMP Awards și premiul pentru cel mai bun proiect Smart City, câstigat la Gala Smart City Industry Awards, această nominalizare va sta drept mărturie muncii depuse pentru a transforma radical Turda”, a declarat primarul Cristian Matei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.