Certificatul verde ar putea fi adoptat oficial până la finalul anului

Liderii coaliției de guvernare PSD, PNL și UDMR s-ar fi înțeles asupra formei finale a certificatului electronic COVID-19, care urmează să fie adoptat până la finalul anului.

O nouă ședință a coaliției va avea loc în această după amiază pentru a stabili modul în care va fi trecută legea. Surse politice susțin pentru Digi24.ro că premierul Nicolae Ciucă nu este de acord cu asumarea răspunderii.

De altfel, și președintele PNL și alți lideri ai partidului s-au opus acestei variante, susținând că actuala coaliție are o majoritate largă pentru a trece un astfel de proiect.

PSD ar fi vrut ca proiectul certificatului electronic COVID-19 să fie adoptat de guvern prin asumarea răspunderii. De asemenea, forma finală a proiectului ar putea suferi modificări față de ultima variantă prezentată de ministrul Sănătății. Dacă proiectul de lege va fi adoptat prin procedură parlamentară, coaliția ar avea la dispoziție doar o săptămână în care să treacă certificatul verde prin cele două camere ale Parlamentului.

Surse politice spun că luni guvernul va adoptat proiectul de lege pe care îl va trimite Parlamentului, urmând ca până miercuri să fie adoptat atât de Senat cât și de Camera Deputaților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.