U-Banca Transilvania a câştigat fără emoţii meciul cu Dinamo şi rămâne lider autoritar

Baschetbaliştii de la U-Banca Transilvania n-au avut niciun fel de emoţii cu Dinamo Bucureşti, pe care au învins-o cu scorul de 88-62 (29-19, 24-14, 19-13, 16-16), vineri, 12 ianuarie, în Sala Polivalentă, într-o partidă care a contat pentru etapa a 14-a a Ligii Naţionale.

Trupa lui Silvăşan a început în forţă partida şi cu motoarele turate la maximum, iar cu două triple înscrise de Kuti şi Kromah scorul a devenit 10-2. La fel de repede a egalat Dinamo, Amedeo Casale reușind chiar să ducă roș-albii la conducere (10-13, min. 4).

În minutul 7, Mihai Silvășan decide să schimbe garnitura, doar Kuti rămânând în teren, în locul lui Kromah, Watson, Barro și Sakic intrând Mureșan, Drungilas, Calnicenco și Lapornik.

Odată cu tripla lui Calnicenco s-a consemnat desprinderea pe tabelă a clujenilor, iar diferența de pe tabelă atinsese zece puncte la jumătatea sfertului secund. Atunci a părăsit și Kuti terenul, iar scorul a continuat să capete proporții, Dinamo încercând să oprească tăvălugul printr-un time-out cerut în minutul 16 (39-23).

Pragul de 20 de puncte diferență a fost atins un minut mai târziu și doar niște aruncări de la distanță inspirate ale lui Cioacătă și Casale au făcut ca diferența să rămână pe aceleași coordonate la pauza dintre reprize.

Jocul colectiv mult mai bun din prima parte era evidențiat de statistici, „U” BT Cluj a avut 17 pase decisive față de doar 9 ale adversarului. De altfel, superioritatea era evidentă la toate capitolele statistice.

În minutul 23, ceea ce era principala temere a lui Mihai Silvășan s-a adeverit, Kuti părăsind terenul pe brațele colegilor săi din staff-ul tehnic, după un duel sub panoul advers.

La jumătatea ultimului sfert, când diferența a depășit 30 de unități după o triplă a lui Lapornik, Dinamo a cerut timp de odihnă (81-50, min. 35). La reluare, singurul baschetbalist al U-Banca Transilvania care încă nu își trecuse numele pe lista marcatorilor, David Vida, a spart gheața.

Nimic notabil până la finalul unui joc în care nu s-a pus în niciun moment problema câștigătoarei, iar U-Banca Transilvania acumulează cea de-a 12-a victorie în Liga Națională.

„Din păcate, aceste meciuri nu fac bine nimănui. Noi am și vorbit deja în vestiar, am uitat deja de el, tot ce ne interesa încă de după meciul cu Mons era cel din Cipru, cu Keravnos, un meci important pentru noi, pe care vrem să îl câștigăm. Accidentarea lui Kuti nu e atât de gravă cum părea, e o mică entorsă, dar e ok, calcă pe picior… Sperietura a fost mare la toată lumea, însă mă bucur că nu e nimic grav”, a declarat antrenorul Mihai Silvăşan.

Următorul joc oficial pentru U-Banca Transilvania va avea loc miercuri, 17 ianuarie, în deplasare, cu Keravnos Nicosia, în cadrul etapei a 3-a din faza a doua a Grupa L din FIBA Europe Cup.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.