U-Banca Transilvania aduce trofeul Cupei României la Cluj, după o finală tensionată CSM Oradea! Adamovic, eroul meciului!

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania Cluj s-a impus cu scorul de 82-75 (18-14, 18-19, 16-15, 30-26) în finala Cupei României împotriva formației CSM CSU Oradea, partidă disputată luni, 11 aprilie, în Sala Sporturilor „Toni Alexe” din Oradea.

U Banca Transilvania Cluj cupa romaniei 2016

Partida a fost una extrem de echilibrată și tensionată de la un capăt la celălalt, cele două formații au mers cap-la-cap până la final, când clujenii s-au desprins decisiv pe tabelă și grație unei gestionări mult mai eficiente a jocului în ultimul sfert.

Trupa lui Țenter a fost în permanență la conducere pe tabelă, intrând la vestiare cu un avantaj de doar 3 puncte (36-33). Pe fondul unui joc mai bun în sfertul trei, orădenii s-au aflat la conducerea meciului pentru o scurtă perioadă, dar reluările decisive de trei puncte ale lui Adamovic au salvat situația meciului în ultimul act și au adus Clujului trofeul mult așteptat: Cupei României, primul trofeu pus în joc în acest sezon competițional, 2015-2016 și prima cupă a României din istoria baschetului masculin clujean.

Conducătorul de joc al clujenilor, Filip Adamovic, a fost cel mai bun jucător al meciului, reușind să pună pe tabelă 24 de puncte, iar de la U-BT Cluj și-au mai trecut numele pe lista marcatorilor  Kyndal Dykes, cu 16 puncte, Zigeranovic (13), Pasalic (11), Kuti (8), Baciu (6), Todic (2) și Guțoaia (2).

Cel mai bun marcator de la Oradea a fost Lucic, cu 14 puncte, urmat de Markovic (13), Franklin (11), Barnette (8), Zupan (7), Tibirna (7), Pașca (5), Nuhanovic (4) și Nicolescu (1).

În semifinale, U-Banca Transilvania a învins-o pe BC Mureş, în timp ce CSM Oradea a trecut de Dinamo Bucureşti.

foto u-bt.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.