U-Banca Transilvania, revenire de senzaţie de la zece puncte pentru Timişoara! Victorie la limită pentru „alb-negri” în ultima etapă a sezonului regulat!

După victoria categorică cu Steaua CSM Eximbank Bucureşti, scor 84-68, obţinută marţi, 20 martie, pe teren propriu, U-Banca Transilvania a tremurat serios vineri după-amiază, 23 martie, tot în faţa propriilor suporteri, în faţa unei formaţii mult mai slab cotate, BC SCM Timişoara, dar a reuşit să câştige meciul până la urmă, cu emoţii pe final, la două puncte diferenţă, scor 93-91 (19-25, 21-25, 30-22, 23-19), încheind astfel cu brio sezonul regulat. Meciul a avut loc în Sala Sporturilor „Horia Demian”.

Având nevoie de o victorie vitală în economia clasamentului fazei Top 6, timişorenii au început curajos partida pe terenul campioanei şi s-au instalat la conducere pe tabelă încă din primele minute, reuşind să se menţină astfel până la pauza mare şi cu un avantaj de zece puncte (40-50).

Elevii pregătiţi de Mihai Silvăşan au revenit în meci după pauză şi au preluat iniţiativa jocului, reuşind să se apropie la două puncte la finalul actului III (70-72).

Ultima perioadă a fost un meci de care-pe-care, rezultatul fiind unul strâns, iar baschetbaliştii clujeni au fost mai lucizi şi mai atenţi în finalul meciului, lucru care le-a adus succesul aşteptat.

Cei mai buni marcatori din tabăra Clujului au fost Lasannah V Kromah şi Ousmane Barro, ambii cu câte 20 puncte, urmaţi de Željko Šakić (16 puncte), Adomas Drungilas (12), Andrei Calnicenco (9), Giordan Watson (9), Ernest Franklin Zeigler III (6), Rolland Török (2) şi Aleksandar Rašić (2).

„A fost un meci foarte dificil, mai ales din punct de vedere defensiv. Ofensiv a fost bine, am avut 93 de puncte marcate, însă această echipă se poate apăra mult mai bine de atât, am demonstrat-o de atâtea ori, însă de multe ori nu am avut intensitatea necesară. Din nou, mă bucur că jucătorii au dat dovadă de caracter, s-au luptat și am reușit să câștigăm, ceea ce până la urmă e foarte important. Însă, dacă vrem să avem un parcurs cât mai bun și să câștigăm campionatul, jocul trebuie să fie mult mai bun, cel puțin din punct de vedere defensiv. Cu siguranță, începutul nostru nu a fost unul bun, am luat până la pauză 50 de puncte, ceea ce e enorm! La fiecare atac, ei reușeau să înscrie, am discutat cu băieții la pauză despre asta și, deși nici în repriza a doua nu a fost perfect, a fost mai bine. Avem un campionat cu echipe bune, în care patru sau cinci pot emite pretenții la titlu, echipele din Top 6 au loturi valoroase, jucători valoroși ca individualități și pot emite pretenții”, a declarat antrenorul Mihai Silvăşan la finalul jocului.

U-Banca Transilvania se află la egalitate în clasamentul Ligii Naţionale cu CSU Sibiu, ambele cu câte 40 de puncte, 18 victorii şi 4 înfrângeri.

Foto © u-bt.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.