U-Banca Transilvania s-a impus fără probleme în meciul cu Poli Iaşi

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania nu a avut probleme în a se impune în faţa Politehnicii Iaşi în jocul disputat sâmbătă, 11 noiembrie, în cadrul etapei a 6-a Ligii Nationape, în Sala Polivalentă, pe care a învins-o cu 89-60 (27-21, 18-9, 13-20, 31-10).

Elevii pregătiţi de Mihai Silvăşan au intrat la conducere în meci încă din debutul lui, publicul prezent în Sala Polivalentă admirând o aruncare de trei puncte reușită de tânărul Vida, folosit ca titular pe postul jucătorului Under 23. Treptat, diferența de pe tabelă s-a apropiat la zece puncte la jumătatea perioadei, 17-9, dar ieșenii au arătat că nu au venit doar în excursie la Cluj-Napoca. Roberts și cu Vatră au readus echipa în joc, reușind chiar egalarea, motiv bun pentru Silvășan să ceară timp de odihnă. Au urmat rapid zece puncte puse pe tabelă, ieșenii reușind să puncteze doar de la linia de libere.

Sfertul secund a curs sub aceleași auspicii, cu U-BT Cluj la timonă și cu un Rolland Torok foarte inspirat pe faza ofensivă, care a reușit trei aruncări de la mare distanță consecutive, una dintre ele din interiorul semicercului, consimțind desprinderea la 14 puncte (40-26, min. 15).

Până la pauză, dintre sportivii clujenii care au intrat pe parchet doar Gray nu a reușit să puncteze, acesta preferând să își pună colegii în situații favorabile.

Clujul a dominat meciul la cele mai importante capitole – recuperări 24-16, pase decisive 13-5, precum și la procentajele aruncărilor din acțiune – 47% la două puncte, 50% de la distanță pentru U-Banca Transilvania, față de 36 și 25 la sută pentru oaspeți.

Revenirea de la vestiare a fost de bun augur pentru oaspeți, care au găsit resurse de energie pentru a specula orice greșeală a defensivei noastre, pe fondul unei scăderi a intensității vizibilă în jocul echipei noastre. Keely și Balogun au pătruns frumos de câteva ori, Roberts a dominat sub panou și Iașiul a recuperat jumătate din diferența de la pauză.

În sfertul patru, Torok și Sakic au pus rapid 9 puncte pe tabelă, forțând oaspeții să ceară timp de odihnă (67-54, min. 33). Odată semnalul fiind dat, și apărarea a ridicat nivelul de joc preluând adversarii mult mai rapid și încurcând la maxim construcția studenților ieșeni. Având mari dificultăți la capitolul joc colectiv, oaspeții s-au văzut nevoiți să apeleze la soluții individuale, însă succesul nu s-a arătat de prea multe ori.

La celălalt capăt al terenului, campioana U-Banca Transilvania a înscris din toate pozițiile și a dus diferența la aproape 30 de puncte, una destul de realistă comparativ cu situația din teren.

„Nu a fost o victorie chiar așa de ușoară, am avut 15 puncte la pauză și după aceea ne-am relaxat, nu am avut concentrarea pe care trebuia să o avem, am ratat în niște situații chiar incredibil de ușoare. Bineînțeles, în meciul de astăzi nu a contat foarte mult această relaxare prematură, însă în meciurile mai importante poate să conteze. Mă bucur că am reușit victoria și că am putut să împart minutele la mai mulți jucători și că nu avem accidentări, ne-am făcut datoria și am învins. Mergem mai departe, mai avem un meci până la pauză, cel cu georgienii și ne dorim să îl câștigăm, să ne asigurăm calificarea. Kuti a simțit ceva înțepătură în călcâi și nu a dorit să riște, vom investiga să vedem ce se întâmplă”, a declarat antrenorul Mihai Silvăşan.

Cel mai bun marcator din tabară campioanei a fost Rolland Török, cu 22 puncte, urmat de Željko Šakić, cu 14 puncte, Vaidas Kariniauskas (12), Giordan Watson (11), Lasannah V Kromah (10), Andrei Calnicenco (7), Andrei Mureşan (6) şi David Vida (3).

U-BT Cluj-Napoca se află pe primul loc în Liga Naţională, cu 11 puncte, iar următorul joc oficial va fi miercuri, 15 noiembrie, în FIBA Europe Cup, cu Dinamo Tbilisi, de la ora 19:00, în Sala Polivalentă.

Foto © Sandor Manases / u-bt.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.