U-BT Cluj a zdrobit CSU Sibiu în sferturile Cupei României și va întâlni Steaua CSM Eximbank București în semifinale

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania s-a calificat în semifinalele Cupei României, după ce a câștigat, marți, 14 februarie, confruntarea împotriva gazdelor turneului Final 8, BC CSU Sibiu, scor 88-70 (22-18 / 18-16 / 26-26 / 22-10).

Foto arhiva

Meciul a fost unul mult mai echilibrat decât o arată scorul, sibienii opunând o rezistență dârză, susținuți frenetic de o sală arhiplină. Atmosfera a fost, de altfel, una de adevărată finală, la ea contribuind din plin cei peste 200 de suporteri ai echipei clujene prezenți în Sală Transilvania din Sibiu.

Sibienii au început în forță meciul, punând repede pe tabelă 11 puncte, timp în care băieții lui Mihai Silvășan au replicat cu doar patru. Încet-încet, U-Banca Transilvania a echilibrat jocul, reușind chiar să încheie primul sfert cu un avantaj minim.

La reluare, lucrurile au curs în același mod, perioada a doua de joc încheindu-se cu un avantaj la fel de fragil de două posesii pentru U-Banca Transilvania.

Așa cum era de așteptat, sibienii au început furibund repriza secundă, Paliciuc tăind repede deficitul la un singur punct, însa Dykes a replicat la rândul său și l-a refăcut aproape instantaneu.

De câte ori U-Banca Transilvania se depărta la 2-3 posesii, CSU Sibiu găsea modalități de a readuce echilibrul pe tabelă. În sfertul al treilea s-a punctat cu generozitate, cele două echipe înscriind peste 50 de puncte, spre deliciul spectatorilor.

Și sfertul al patrulea a pornit în aceași notă, însă motoarele Made in Romania ale sibienilor, mai ales Bogdan Popescu și Radu Paliciuc s-au gripat încet-încet, baschetbaliștii noștri reușind câteva aruncări de la distanță care au închis meciul.

„Acest meci a arătat ca o adevărată finală și sper că le-a plăcut atât celor din sală, cât și celor de acasă. Avem mâine o zi liberă, avem timp să ne revenim și să ne gândim la meciul cu Steaua”, a declarat jucătorul Vlad Moldoveanu la finalul meciului. 

„Știam că la Sibiu va fi o atmosferă incendiară, însă eu mă bucur când avem posibilitatea să jucăm în astfel de atmosferă! Publicul a oferit astăzi un adevărat spectacol, atât cel din sibiu, cât și fanii noștri, care au venit astăzi în număr atât de mare și ne-au împins de la spate. Meciul a fost ca toate meciurile cu Sibiul, de rezistență, foarte fizice. E mai greu cu doi români în permanență pe teren, trebuie să te gândești tot timpul când faci rotație pe cine ții în teren, însă toate echipele joacă în această competiție cu aceași regulă și nu avem ce comenta. Nu am câștigat, însă, nimic în această seară, am venit aici să câștigăm trei meciuri, iar în această seară am reușit abia cu primul!”, a declarat și antrenorul Mihai Silvășan după meciul de la Sibiu 

U-Banca Transilvania se califică, astfel, în semifinalele Cupei României, acolo unde va întâlni joi, de la ora 18.00, pe Steaua CSM EximBank București.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.