„U” BT Cluj, calificată în „careul de ași” al play-off-ului după trei victorii cu Steaua

Baschetbaliștii de la U-Banca Transilvania au încheiat neînvinși confruntarea cu Steaua București și au obținut calificarea în semifinalele Ligii Naționale, după două succese la Cluj și unul la București.

Primul meci disputat miercuri, 24 aprilie, în BT Arena, s-a încheiat cu scorul de 72-64 (19-18, 16-23, 23-14, 14-9) pentru trupa pregătită de Mihai Silvășan.

Dykes et comp. nu au mai repetat greșelile din sezonul regulat și au controlat partida de la un capăt la celălalt, având avantajul pe tabelă pe toată durata meciului.

În cele de-al doilea meci, vineri, 26 aprilie, U-BT Cluj s-a impus în fața
” militarilor” cu scorul de 71-68, într-o partidă mult mai disputată și echilibrată, dar în care diferența de valoare a clujenilor și-a spus cuvântul.

Miercuri, 1 mai, la București, elevii pregătiți de Mihai Silvășan au început meciul trei cu Steaua în forță și s-au instalat la conducere pe tabelă încă din primele minute.

După un prim sfert extrem de disputat și desfășurat sub semnul echilibrului, încheiat la egalitate (17-17), alb-negrii au preluat frâiele partidei și nu au mai cedat avantajul până la final.

S-a terminat 66-69 pentru U-BT Cluj-Napoca, scorul pe sferturi fiind 17-17, 12-21, 14-9, 23-22, iar clujenii acced în semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin.

În ultimul meci, cel mai bun marcator din tabăra lui U-Banca Transilvania a fost Dykes, cu 21 de puncte, urmat de Dorsey (13 pct), Nana Foulland (9), Easley (6), Torok (6), Washburn (5), Calnicenco (4), Kuti (3) și Rasic (2).

„A fost un meci pe care l-am făcut greu în repriza a doua. Puteam să închidem meciul și să mergem la 15-20 de puncte la începutul sfertului trei, însă din cauza unor decizii greșite, venite pe fond de relaxare, i-am lăsat pe steliști să se apropie. Astfel, ne-am făcut partida dificilă pe final. Totuși, mă mulțumește din nou apărarea. Este al treilea meci în care nu o lăsăm pe Steaua să dea mai multe de 70 de puncte. Evident că atacul nu este cel pe care îl dorim.

Din nou am avut procentaje slabe atât la trei puncte, cât și la linia de libere, ceea ce este puțin îngrijorător. Ne dorim să păstrăm aceeași intensitate în apărare și pentru seria din semifinale. De acolo trebuie să plece totul și sper să reușim acest lucru. Suntem în Play-Off și contează fiecare meci pe care îl jucăm, indiferent de modul în care o facem”, a declarat antrenorul Mihai Silvășan la finalul jocului .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.