U-BT Cluj încheie faza a doua cu o victorie entuziasmantă în fața Stelei! Primul meci din play-off, cu Craiova!

Echipa de baschet masculin Banca Transilvania a încheiat cea de-a doua fază a campionatului cu o victorie entuziasmantă, scor 90-84, împotriva bucureștenilor de la Steaua CSM EximBank.

Meciul a început echilibrat, ambele echipe au arătat disponibilitate la efort și au pus osul la treabă, cu prisosință în defensivă.

S-a mers cap-la-cap în prima parte, cu un ușor avantaj de cel mult o posesie pentru oaspeți, până la jumătatea perioadei a doua, când, pe fondul câtorva greșeli înlănțuite ale clujenilor, Steaua s-a distanțat. Imprecizia la finalizare a trupei lui Mihai Silvășan a fost dublată de letargie pe urmărirea mingii, bucureștenii fiind foarte activi la recuperare sub ambele panouri.

Chiar și cu două perioade de odină cerute de Mihai Silvășan, concentrarea jucătorilor noștri nu a revenit la cote normale, astfel că, în minutul 19, Steaua avea 11 puncte avantaj, scor 32-43. Dykes a împins apărarea bucureșteană până sub coș și a înscris cu fault, fructificând și aruncarea suplimentară și a stabilit, astfel, scorul pauzei, 35-43.

La revenirea de la vestiare, Rasic a turnat trei aruncări de la distanță, l-au ajutat Dykes, Barro și Moldoveanu și, după patru minute de joc, U-Banca Transilvania era la conducere, scor 54-51 (min. 24).

La fel s-a jucat până la finalul sfertului, însă o aruncare a lui Curry peste Barro a făcut ca scorul la intrarea în ultima perioadă să fie egal, 65-65.

În ultimul sfert, s-a mers din nou cap la cap, însă în minutul 44, pe fondul unui run al oaspeților, Silvășan a fost forțat să ceară timp de odihnă, pentru a pune la punct strategia revenirii în meci, la scorul de 70-77. În următorul minut și jumătate, U-Banca Transilvania a anulat deficitul, ba chiar a trecut la conducere. Deși s-a mai schimbat de câteva ori conducerea până la final, băieții noștri au securizat victoria printr-un slam dunk de mare efect al lui Kuti, gustat din plin de cei 2.500 de fani prezenti la meci.

U-Banca Transilvania câștigă ultimul meci înaintea Play-off-ului și se pregătește de confruntarea cu SCM U Craiova, primul adversar din faza eliminatorie.

În urma rezultatelor din această ultimă etapă, s-au aflat și perechile de Play-off:

  • U-Banca Transilvania – SCM U Craiova
  • BC CSU Sibiu – BC Mureș
  • Steaua CSM EximBank București – BCM U Pitești
  • CSM Oradea – BC Timișoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.