„U” BT Cluj-Napoca a debutat cu dreptul în semifinalele Ligii Naţionale, după o victorie categorică cu Steaua!

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania a început cu dreptul „seria” cu Steaua CSM Eximbank Bucureşti din semifinalele Ligii Naţionale, obţinând o victorie categorică, la zece puncte, sâmbătă, 19 mai, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, scor 89-79 (24-21, 25-18, 14-25, 26-15), după un meci dominat autoritar de gazde.

Meciul a început cu U-Banca Transilvania foarte inspirată în atac, în primele minute reușind să înscrie Watson, Barro și Kuti prin trei procedee diferite – lay-up, aruncări libere și, respectiv, de dincolo de semicerc. Steliștii au răspuns identic, prin Flowers, Falker și Darwiche, astfel că la jumătatea primei secvențe scorul era egal, 9-9. Bucureştenii au continuat să aibă tirul de la distanță bine reglat, Darwiche și Flowers nimerind ținta cu lejeritate, timp în care U-Banca Transilvania s-a chinuit să se apropie de inel pentru a puncta, prin Watson sau Drungilas. Lapornik și-a făcut la rândul său încălzirea cu o treiță, l-a urmat rapid Watson și „U” BT Cluj încheia primul sfert în avantaj, 24-21.

U-Banca Transilvania s-a desprins la două posesii (30-24, min. 13) în sfertul secund, crescând trei minute mai târziu la 36-27 (min. 16). În ciuda opoziţiei steliştilor, clujenii au continuat să mărească ecartul, ajungând la zece diferenţă înainte de pauză (40-30), reuşind să păstreze această diferenţă până la finalul primei reprize (44-34, min. 18). Giordan Watson şi-a apropiat echipa de borna de 50 de puncte înscrise până la pauză (49-36, min. 19), iar scorul pauzei mari a fost la o diferenţă de zece puncte în favoarea gazdelor (49-39).

În partea a doua, Steaua a dat semnalul revenirii Fraseniuc, care a înscris de unul singur cinci puncte, iar o triplă a lui Runkauskas i-a apropiat pe oaspeţi la o singura posesie în doar 90 de secunde (49-47).

Rolland Torok a adus rapid 10 puncte în contul echipei sale în 12 minute de joc, cu riscul acumulării a trei greşeli personale, iar la jumătatea secvenţei, Steaua a şters tot deficitul, apropiindu-se, din nou, la un punct (56-55, min. 25). Bucureştenii au reuşit să restabilească egalitatea cu trei minute înainte de finalul sfertului al treilea şi să preia conducerea pentru prima dată (59-62, min. 28).

Sakic şi-a readus echipa în avantaj, dar Baciu a dus-o pe Steaua în avantaj cu un punct diferenţă la finalul actului trei (63-64).

În ultimul sfert, U-Banca Transilvania a ieşit mult mai motivată la joc, lucru care s-a resimţit şi pe tabelă, preluând din nou conducerea şi nemaicedând până la final avantajul.

Meciul al doilea dintre cele două formaţii se va disputa luni, 21 mai, cu începere de la ora 20, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

„Nu știu ce a făcut diferența astăzi, cred că am fost mai preciși decât ei în momentele importante. Am început foarte bine încă de la început, așa cum mi-am și dorit, i-am și derutat puțin cu zona noastră și am reușit să înscriem destul de multe puncte ușoare, am marcat în prima repriză 49 de puncte, ceea ce e foarte bine. Puteam fi la 15-16 puncte, dacă nu era acel fault tehnic și câteva lucruri elementare, însă am mers la pauză la zece puncte. Cred eu că după pauză ne-am relaxat puțin și am crezut că lucrurile vor fi mai simple, nu am intrat la fel de hotărâți să luptăm pentru fiecare posesie. Acest lucru ne-a costat, au venit peste noi, ne-au condus și a trebuit să muncim din greu ca să obținem victoria. Mă bucur că am fost puternici și am reușit să câștigăm, însă este doar un meci, nu am reușit nimic, dar mă bucur că am început cu dreptul. Trebuie să ne bucure unele aspecte ale meciului, însă cu siguranță ei vor veni de două ori mai motivați în al doilea meci, iar noi trebuie să fim pregătiți pentru asta!”, a declarat antrenorul Mihai Silvăşan pentru u-bt.ro.

Marcatori:

Foto © Sandor Manases / u-bt.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.