U-BT Cluj-Napoca a învins rivala CSU Sibiu și s-a instalat pe primul loc în Liga Națională

Baschetbaliștii clujeni s-au impus în derby-ul tradițional al Transilvaniei împotriva rivalei CSU Sibiu, scor 91-80 (23-21 / 21-20 / 19-26 / 28-13)într-un meci în care s-a consemnat revenirea lui Vlad Moldoveanu pe teren, după o pauză de aproape două luni.

Foto © u-bt.ro

Peluza „Șepcilor Roșii” a revenit, după mult timp, alături de baschetbaliști, pe care i-au susținut frenetic în prima repriză, duelându-se cu suporterii de la Sibiu veniți în număr mare la Cluj. A fost o atmosferă de derby adevărat, așa cum au fost toate confruntările cu Sibiul din ultimii ani. Cei 4.000 de spectatori prezenți la meci au făcut să vibreze polivalenta clujeană, purtându-i spre o victorie importantă pe elevii pregătiți de Mihai Silvășan. Cele două galerii au fost la înălțime pe toată durata partidei.

În ciuda unui start de meci mai bun pentru U-Banca Transilvania, care a condus cu 8-2 în debutul primului sfert, oaspeții au echilibrat rapid partida și s-a mers cap la cap până la pauza mare. Ambele formații au alternat pătrunderile tăioase cu șuturi spectaculoase de dincolo de semicerc, iar spectacolul a fost completat de cele două galerii și de publicul foarte animat.

La pauză, grație unei triple a lui Rašić în ultimele secunde, U-Banca Transilvania avea un avantaj fragil de trei puncte, 44-41.

După revenirea de la vestiare, jocul a curs identic până la jumătatea ultimului sfert, când, parcă pe nesimțite, U-Banca Transilvania a acumulat un avantaj de 7-8 puncte, de care a tras până la final, pe fondul impreciziei sibienilor la aruncările libere.

Caseta tehnică:

U-Banca Transilvania: Dykes 10 (2 rec., 5 p.d.), Moldoveanu 12 (7 rec., 1 p.d.), Pustozvonov 29 (1 rec.), Barro 12 (7 rec.), Adamović 12 (1 rec., 8 p.d.), Gheorghe (1 p.d.), Jucan (2 rec.), Török 7 (5 rec., 1 p.d.), Rasić 9 (2 rec., 4 p.d.), Toth (1 rec.).

De la CSU Sibiu, au înscris Davis 4 (9 rec., 4 p.d.), Hardy 21 (5 rec., 2 p.d.), Paliciuc 2, Popescu 19 (4 rec., 1 p.d.), Lalovic 10 (3 rec.), Mijajlovic 16 (6 rec., 8 p.d.), Cooper 8 (5 rec., 1 p.d.).

Un banner al galeriei sibienilor, capturat de suporterii clujeni

Facțiunea „Ultra Sound” a galeriei Sibiului a rămas fără un banner, după ce suporterii Universității l-au capturat.

Cei de la Ultras Sound au ironizat momentul pe Facebook după au rămas fără banner. „Pierdut banner Ultras Sound. Îl declarăm nul”, au scris sibienii.

„O victorie foarte muncită, mă bucur mult că am reușit să o obținem, mai ales că veneam după un meci pe care l-am pierdut cum l-am pierdut, unul pe care nu trebuia să îl pierdem, dar am făcut unele greșeli pe final și ne-au costat. Eram puțin cu moralul la pământ, însă avem jucători cu foarte mare experiență, care au înțeles ce înseamnă un meci de campionat cu Sibiul și au reușit să se motiveze sută la sută. Am fost tari din punct de vedere mental, chiar și în sfertul al treilea, când pivoții lor au reușit niște aruncări destul de grele de trei puncte, un lucru destul de neobișnuit mai ales la Cooper. Am fost tari mental și până la urmă adversarii au fost cei care au cedat. Îi felicit pe sibieni pentru meciul bun și pentru parcursul lor de până acum, din campionat, însă noi ne vedem de drumul nostru, mergem mai departe și abordăm fiecare meci la victorie. Mulțumesc și publicului din această seară, care a venit în număr mare și ne-a susținut tot meciul, a fost o atmosferă foarte frumoasă și cred că ne-au ajutat într-un procent destul de mare să câștigăm acest meci! 

Pustozvonov a avut o chestiune mentală peste care a trecut, în ultimele cinci sau șase meciuri a avut evoluții din ce în ce mai bune. Acum, nu trebuie să ne așteptăm de la el să dea 27 sau 29 de puncte meci de meci, trebuie să așteptăm să fie foarte periculos de la linia de trei puncte, este un apărător foarte bun de cele mai multe ori și se încadrează bine, spun eu, în echipa noastră. 

Vlad Moldoveanu își dorea foarte mult să reintre, el a lucrat foarte mult fizic în perioada aceasta, însă cu umărul drept nu a exersat aruncări. A fost foarte OK fizic, s-a văzut, de altfel, că a jucat un număr mare de minute fără nicio problemă.

Una dintre strategiile noastre a fost să atacăm mult pe Bogdan Popescu, știind că dacă acumulează faulturi, fără el le va fi mult mai greu. Chiar dacă nu a făcut repede cele cinci faulturi, nici în apărare nu a dat tot ce ar fi putut el mai bun, tocmai pentru a evita ieșirea din teren. 

Și noi am jucat în rotație scurtă, ca și sibienii, dar sper că acum, când a revenit Vlad și când va reveni și Kuti să reintrăm într-o rotație mai normală, să putem să le dăm minute de odihnă și celor care au dus greul până acum. E dificil să joci mult meci de meci și de aceea nu trebuie să îi blamăm când mai au câte o zi proastă, toți sunt oameni și au zile proaste și zile bune. E important că atmosfera e foarte bună în echipă și suntem pe drumul cel bun”, a declarat antrenorul Mihai Silvășan la finalul jocului.

VIDEO – ultimele trei minute din sfertul 4

Următorul joc oficial pentru U-BT Cluj va fi în etapa a 5-a a fazei a doua din Grupa O Europe Cup, în deplasare, pe terenul formației Pau Orthez, miercuri, 18 ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.