A murit scenaristul filmului „Exorcistul”, William Peter Blatty

William Peter Blatty, autorul celebrului roman „The Exorcist” (Exorcistul), cel care a scris și scenariul pentru adaptarea acestuia pentru marile ecrane – recompensată cu premiul Oscar – a decedat la vârsta de 89 de ani, a anunțat vineri realizatorul filmului, William Friedkin, scrie AGERPRES.

„William Peter Blatty, dragul prieten și frate care a creat „Exorcistul”, a decedat ieri”, a scris Friedkin într-un mesaj publicat pe Twitter.

Soția romancierului, Julie Alicia Witbrodt, a declarat pentru Washington Post că soțul ei suferea de mielom multiplu, o formă de cancer al sângelui.

„Maestrul terorii”, scriitorul Stephen King, s-a numărat printre cei care au publicat mesaje pe rețelele de socializare după anunțarea morții lui Blatty. „RIP William Peter Blatty, autorul celui mai bun roman horror din vremurile noastre. Adio, Old Bill”, a scris King pe Twitter.

Fiu al unor imigranți libanezi săraci, Blatty s-a născut în New York, iar după ce a absolvit cursurile Universității Georgetown a lucrat ca vânzător de aspiratoare. Treptat, s-a afirmat ca scriitor de romane și scenarii — inclusiv pentru filme de comedie precum „A Shot in the Dark” și „What Did You Do in the War, Daddy?”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.