U-BT Cluj-Napoca, învinsă în ultimele secunde de CSU Sibiu

Baschetbaliștii de la U-Banca Transilvania Cluj au fost învinși în ultimele secunde al derby-ul tradițional cu CSU Atlassib Sibiu, în deplasare, scor 66-65, într-o partidă care a contat pentru etapa a 14-a a Ligii Naționale.

U BT Cluj

Scorul pe sferturi a fost: 22-10 / 10-23 / 18-16 / 15-17.

Sibienii au avut un avantaj incredibil de 12 puncte pe tabelă după primul sfert, dar clujenii au întors soarta jocului până la pauza mare și au intrat la cabine cu un avantaj minim de un punct (32-33). Gazdele au trecut din nou la conducere în sfertul al treilea, pe care l-au încheiat cu 50-49, iar în sfertul decisiv doar câteva secunde le-au lipsit „alb-negrilor” de a pleca cu o victorie de la Sibiu.

Faza care le-au adus sibienilor victoria nesperată s-a produs în ultimele 5 secunde. Aceștia aveau atacul, Hardy a aruncat de două puncte, Dykes a venit din spate și i-a pus capac, dar mingea atinsese panoul și arbitrul a validat coșul victoriei.

Marcatori:

U-Banca Transilvania: Adamovic 23 (2 recuperări, 4 pase decisive, 3 intercepţii), Jorovic 10 (4 recuperări, 1 pasă decisivă, 2 intercepţii), Dykes 8 (9 recuperări), Baciu 8 (6 recuperări, 1 pasă decisivă, 2 intercepţii), Hargrove 7 (6 recuperări, 1 pasă decisivă), Torok 4 (3 recuperări, 1 pasă decisivă, 1 intercepţie), Kalnichenko 3 (1 recuperare), Pasalic 2 (2 recuperări, 1 intercepţie).

„A fost un meci pe care trebuia să îl câştigăm, însă procentajele scăzute la aruncările de trei puncte şi aruncările absolut libere pe care le-am ratat ne-au împiedicat să obţinem victoria”, a declarat antrenorul Marcel Țenter.

„Felicit echipa din Sibiu pentru modul cum au luptat. Nu vreau să vorbesc despre arbitraj, pentru aceasta sunt comisii ale Federaţiei Române de Baschet abilitate, care trebuie să îşi facă datoria. Vis-a-vis de faza în care Sibiul a înscris ultimul coş şi a preluat conducerea, din unghiul în care mă aflam cred că mingea a lovit panoul sub nivelul inelului şi atunci cred că a fost capac regulamentar, s-ar putea însă să greşesc, probabil pe reluarile TV se va vedea mai bine. Oricum, azi puteam câştiga la fel de bine cum am pierdut. Asta este, ne vom pregăti mai bine pe viitor şi vom continua parcursul în campionat”, a precizat Mircea Cristescu.

În ultima partidă pe anul 2015, U-Banca Transilvania va juca pe teren propriu, la Sala Polivalenta, cu CSM U Oradea, miercuri, 23 decembrie, de la ora 19.45.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.