„U” BT Cluj-Napoca l-a transferat pe Ousmane Barro, vicecampion cu BC Mureș în sezonul trecut

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania continuă achizițiile pentru noul sezon competițional 2016-2017. După aducerea internaționalului Vlad Moldoveanu, clujenii l-au adus și pe pivotul Ousmane Barro, vicecampion cu BC Mureș în sezonul trecut.

barro

Născut în Senegal în urmă cu 31 de ani, Barro are 2,08 metri înălțime și 108 kilograme și poate evolua atât ca pivot, cât și ca extremă de forță.

„Sunt foarte fericit și onorat să fac parte din proiectul U-Banca Transilvania! Sunt nerăbdător să fiu din nou coechipier cu Adamovic, Dykes și Jucan. Clujul este un oraș excelent pentru baschet datorită susținerii de care beneficiază din partea fanilor! Le mulțumesc tuturor celor care au făcut în așa fel încât să fiu parte din acest proiect!”, a declarat Barro pentru u-bt.ro.

„Mă bucur că am reușit să îl aducem pe Barro, cred că este un jucător care se mulează perfect la nevoile și echipa pe care o avem. Îi urăm bun venit, sper să fie una dintre cărămizile de care avem nevoie pentru a construi o echipă foarte puternică”
, a susținut antrenorul principal, Mihai Silvășan.

Ousmane Barro a absolvit colegiul american Marquette în perioada 2004-2008, iar primul său sezon de profesionist a fost în Polonia, la Górnik Wałbrzych. Următorul sezon a fost la echipa maghiară Szolnoki Olaj, în 2010-2011 a jucat la echipa iraniană Zob Ahan Isfahan, iar 2011-2012 l-a petrecut în Franța, la JL Bourg-en-Bresse (liga secundă) și Orléans Loiret Basket (prima ligă franceză). În lunile de vară, senegalezul a bifat o experiență în Japonia, la Link Tochigi Brex.

Din 2013, Ousmane Barro evoluează în România, la BC Mureș și Pitești (2013-2014).

Palmaresul său cuprinde un titlu de vicecampion al Iranului (2010-2011) și două de vicecampion al României, cu BC Mureș (2012-2013, 2015-2016).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.