U-BT Cluj-Napoca, victorie clară la Pitesti

U-Banca Transilvania s-a impus, în deplasare, la Pitești, cu scorul de 73-89 (17-32, 22-17, 17-20, 17-20) din etapa a 7-a a fazei Top 6 a Ligii Naționale, într-un meci în care antrenorul principal Mihai Silvășan nu a putut să se bazeze pe doi dintre jucătorii de bază, Filip Adamović și Aleksandar Rašić.

Baschetbaliștii clujeni au început în forță meciul, vrând să arate că nu se deconectează mental chiar dacă nu mai au cum să piardă primul loc în clasament la startul Play-off-ului. Piteștiul a avut probleme reale în a se apropia de coș, iar imprecizia de la distanță a făcut ca primul sfert să închidă, în mare măsură, jocul.

În sfertul al doilea, gazdele au revenit ușor pe tabelă, mai ales pe fondul rotiației adânci puse pe parchet de Mihai Silvășan, lucrurile continuând pe același trend și după pauză.

Când piteștenii au recuperat zece puncte din avantajul de peste 15, banca tehnică a alb-negrilor a tras un semnal de alarmă printr-un time-out, în urma căruia lucrurile s-au reașezat pe făgașul așteptat.

Până la final, nimic nu a mai stat în calea liderului, chiar dacă pe teren au jucat și sportivii folosiți mai puțin în ultima perioadă, precum George Toth, Tudor Gheorghe sau Andrei Mureșan.

Cel mai bun marcator al U-BT Cluj a fost Maxym Pustozvonov, cu 19 puncte, urmat de Kyndall Dykes (17 puncte), Vlad Moldoveanu (16 puncte), Ousmane Barro (13 puncte), Vaidas Kariniauskas (12 puncte), Kuti Nandor (6 puncte), Rolland Török (4 puncte) si Andrei Muresan (2 puncte).

„Noi, înainte de toate, cred că suntem o echipă bună. Avem, într-adevăr, niște jucători de o calitate individuală de excepție, însă jocul nostru, cel puțin în această seară, s-a bazat pe forța grupului, pe o dorință de a juca împreună impresionantă pe alocuri, pe o dorință de a ne ajuta în apărare foarte mare și cred că s-a văzut rezultatul. Am început așa cum ne-am plănuit, să ne apărăm intens, să alergăm peste echipa Piteștiului și îmi felicit echipa pentru asta. Mă bucur pentru rezultat, însă peste trei zile avem alt meci pe care trebuie să îl câștigăm. Este important să rămânem cu picioarele pe pământ, să ne păstrăm concentrarea, să abordăm Play-off-ul cât se poate de bine, atât din punct de vedere fizic, cât și mental. Această fază, Play-off-ul, este foarte importantă, pot apărea accidentări, căderi fizice, mentale, este practic o altă competiție și este crucial modul în care o abordezi!”, a declarat antrenorul Clujului, Mihai Silvășan.

In etapa viitoare, U-BT Cluj-Napoca va primi vizita formatiei BC SCM Timisoara, miercuri, 29 martie, de la ora 19:00, in Sala Sporturilor „Horia Demian”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.