U-BT Cluj-Napoca, victorie la limită în ultimul meci „acasă” înainte de play-off

La câteva zile distanță de înfrângerile suferite în fața Sibiului (acasă) și Stelei (deplasare), baschetbaliștii de la U-Banca Transilvania și-au luat revanșa în fața fanilor, redescoperind gustul victoriei, sâmbătă seara, în fața formației BC Mureș, în Sala Polivalentă din Cluj, scor 86-81. Meciul a contat pentru etapa a 31-a din acest sezon competițional, ultima pe teren propriu și penultima înaintea play-off-ului.

U-Banca Transilvania CLuj

Scorul pe sferturi a fost 14-14, 31-21, 24-19, 17-27.

Cu toate că primul sfert s-a încheiat la egalitate, clujenii s-au desprins decisiv în sferturile doi și trei, menținându-se în permanență în avantaj pe tabelă și la conducerea jocului. La un moment dat, trupa lui Țenter a avut și un avantaj de 17 puncte, dar mureșenii au oferit o replică foarte bună în finalul meciului și s-au apropiat amenințător pe tabelă, însă nu au avut puterea să întoarcă rezultatul, iar astfel U-BT Cluj își asigură o victorie de moral înaintea play-off-ului.

Aproximativ 4200 de spectatori au luat parte la această partidă din Sala Polivalentă Cluj-Napoca.

u-bt-bc-mures

„Un meci dificil în circumstanțele actuale, pentru că noi venim după două meciuri în care nu am fost absolut deloc mulțumiți de ceea ce am făcut în teren și știam că este absolut critic să schimbăm modul în care abordăm lucrurile din punct de vedere mental. Eu cred că s-a văzut o schimbare în jocul nostru, sigur că mai avem multe lucruri de pus la punct, dar în sfârșit am jucat colectiv și au fost foarte multe faze jucate împreună și finalizate. Am avut câteva scăpări, din dorința de a face și spectacol și le-am dat șansa celor din Mureș să revină în meci, iar ei au și făcut acest lucru.

Până la urmă este un rezultat care ne dă speranțe pentru săptămâna viitoare, una în care avem meciuri foarte importante. În ceea ce îl privește pe Jucan, este important ca un căpitan să fie acolo, între jucători și de aceea am vrut ca el să joace astăzi, chiar dacă doar câteva minute. El nu s-a antrenat de foarte multă vreme, dar sper ca săptămâna viitoare să intre în teren și să ne ajute așa cum o face el de obicei. Mă bucur că astăzi am putut să jucăm foarte mult timp cu doi români în teren, în unele momente chiar cu mai mulți, desigur, sperăm, ca toată lumea care participă la Final Four, să îl câștigăm! Ne-am bucurat de-a lungul întregului sezon de suportul fanilor, eu cred că, cu cât ne apropiem de fazele finale ale campionatului și numărul lor este mai mare, cu atât ne ajută mai mult. Apelul făcut de conducerea clubului către fani arată că toți sunt alături de echipă în aceste momente grele, pe care cred că le-am depășit”, a susținut antrenorul Marcel Țenter.

U-BT Cluj-Napoca va juca în ultima etapă a fazei a doua din acest sezon, grupele 1-6, pe terenul formației CSM Oradea, miercuri, 6 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.