U-BT Cluj-Napoca, victorie pe terenul lui CSU Sibiu

U-Banca Transilvania s-a impus, duminică, 6 martie, pe terenul formației CSU Atlassib Sibiu, scor 65-76 (17-19, 16-13, 12-21, 20-21), într-o partidă care a contat pentru etapa a 3-a a grupei 1-6 din faza a doua a Ligii Naționale de baschet masculin.

U Banca Transilvania Cluj-w800-h600

Prima repriză dintre cele două combatante a fost foarte echilibrată, clujenii au încheiat primul sfert cu un avantaj de două puncte, iar sibienii au revenit în sfertul al doilea și au intrat la vestiare cu un avantaj de un punct. Diferența de valoare a lotului oaspeților s-a văzut în partea a doua, când elevii pregătiți de Marcel Țenter au reușit 21 de puncte în actul 3, fața de cele 12 ale gazdelor, scorul arătând 45-53.

Alb-negrii au menținut un avantaj de 10 puncte până la final și și-au asigurat o victorie importantă în această fază a campionatului.

Marcatori:

U BT Cluj - CSU Sibiu 6 mar 2016

csu sibiu - u bt cluj 6 mar 2016

„Ne așteptam la un meci foarte greu, noi avem niște probleme de sănătate în cadrul echipei, cu trei jucători lipsă, cu doi jucători noi. Aveam emoții înainte de meci în ceea ce privește intergrarea acestor jucători noi în chimia jocului nostru. Din fericire, astăzi mai mult decât oricând am simțit că toți băieții sunt hotărâți să se apere, să oprească ofensiva Sibiului. Noi știm că Sibiul are capacitatea de a înscrie din situații foarte dificile și dacă ai un moment de respiro, ei profită imediat. Mă bucur că am câștigat și sperăm ca această determinare să o arătăm și la meciurile următoare, pentru că suntem aproape în linie dreaptă și fiecare punct, fiecare meci contează. În privința lui Kalnichenko, mâine se va întâlni o comisie medicală de specialitate la Cluj care ne va da mai multe informații despre situația lui”, a declarat antrenorul Marcel Țenter la finalul jocului.

„Am respectat ceea ce am stabilit înainte de meci, ceea ce am pregătit. Noi am venit la Sibiu după o înfrangere grea acasa cu Steaua, dar în această seară am arătat atitudine. Am jucat bine atat în atac cat și în apărare, Sibiul a înscris doar 65 de puncte pe propriul teren, ne-am apărat bine în această seară, iar cand ne apăram cum am făcut în această seară cred ca nu ne poate învinge nicio echipă”, a concluzionat Filip Adamovic.

U-Banca Transilvania Cluj va întâlni etapa viitoare, în deplasare, echipa BC Mureș, miercuri, 9 martie, de la ora 19:00, iar sâmbătă, 13 martie, va primi vizita formației CSM Oradea, în Sala Polivalentă, de la ora 20:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.