„U” BT Cluj, prima infrangere dupa 8 victorii consecutive

„U” Banca Transilvania a suferit duminica, 15 februarie, in Sala Polivalenta, prima infrangere dupa o serie de 8 victorii consecutive in Liga Nationala, dupa ce a fost invinsa de BCM U Pitesti in prelungiri, scor 94-97 (20-19, 23-24, 12-22, 28-18, 11-14).

U BT Cluj - Energia Târgu Jiu

Partida a fost una echilibrată, cele două formații au mers cap la cap până la finalul celor patru sferturi. Scorul la pauza mare arăta 43-43, iar în sfertul al treilea oaspeții s-au desprins la 10 puncte diferență. Clujenii au reușit să egaleze în ultimul act și să trimită meciul în „over time”, unde piteștenii s-au impus, la limită, cu scorul de 94-97.

Marcatori

„U” BT Cluj: Hargrove 22 (4 rec., 3 p.d.), Millage 19 (4 rec., 2 p.d.), Silvasan 12 (3 rec., 6 p.d.), Barnette 10 (12 rec., 4 p.d.), Jones 9 (8 rec.), Mandache 7 (2 rec.), Jucan 6 (1 p.d.), Lalovic 4 (2 rec.), Turner 3 (1 rec., 1 p.d.), Baciu 2 (1 rec.)

BCM U Pitești: Ross 30 (11 rec., 5 p.d.), Milosevic 19 (8 rec.), Sutalo 14, Fraseniuc 11, Maric 9 (6 rec., 6 p.d.), Djapa 7, Kovac 7.

„Este un moment greu pentru noi, astăzi nu am jucat bine, ca în ultimele meciuri. Am avut un presentiment că nivelul nostru de concentrare, orice aș face și orice le-aș zice, nu va fi același și nu m-am înșelat, din păcate. Am reușit, până la urmă, cu mare efort să ajungem o echipă a Piteștiului foarte motivată, care a jucat foarte bine astăzi și vreau să îi felicit pentru jocul lor. Am avut șansa să câștigăm meciul, am avut ultima minge, pe care din păcate am ratat-o, însă, chiar dacă am fi câștigat, ar fi fost o victorie furată. Piteștiul a jucat mai bine decât noi și a meritat să câștige. Adevărul e în cifre de foarte multe ori, la toate meciurile la care au înscris peste 85 de puncte au câștigat și când au înscris în jur de 70 au pierdut. Targetul nostru de a-i ține în 70 de puncte nu a funcționat și asta este principala cauză pentru care am pierdut. Sper că această înfrângere să fie aliatul meu, este un test pentru noi acum, să vedem cum reacționăm. Sper că băieții noștri, fiind maturi și cu mare experiență, să înțeleagă momentul ăsta și să jucăm un altfel de baschet în meciurile care urmează pentru noi și, în definitiv, calitatea baschetului nostru va decide dacă vom avea sau nu izbânde la Ploiesși și Bucuresti. Turner a făcut o entorsă cu două zile în urmă, era incert pentru jocul acesta, în mod normal șansele să joace erau mici, însa el a dorit să evolueze și, din pacate, a călcat greșit și nu a putut să joace în mod optim. Este un motiv, dar nu este o scuza, nu asta este principalul motiv pentru care am pierdut”, a declarat antrenorul Marcel Țenter la finalul meciului.

„U” Banca Transilvania va juca etapa viitoare pe terenul actualului lider al Ligii Naționala, Steaua București, vineri, 20 februarie, ora 19:45, iar marți, 24 februarie, va juca meciul restant din etapa 14 împotriva formației Asesoft Ploiești, ora 20:45.

Meciul cu BC Timișoara, care trebuia să se joace pe 28 februarie, a fost amânat pe 10 martie deoarece Sala Polivalentă și Sala Sporturilor „Horia Demian” sunt ocupate în acel weekend. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.