„U” Cluj a pierdut două puncte importante în deplasare la Timişoara, cu Ripensia, după ce a fost egalată la ultima fază a meciului!

Universitatea Cluj a obţinut doar o remiză, scor 1-1 (1-0), joi, 18 octombrie, în deplasare, pe terenul formaţiei Ripensia Timişoara, după ce a condus o repriză întreagă şi, pe fondul unui moment de neatenţie în defensivă, a fost egalată în prelungiri, la ultima fază a meciului.

Programat tocmai în etapa a 13-a, episodul din acest an al unuia dintre cele mai vechi derby-uri din istoria fotbalului românesc a stat sub semnul ghinionului pentru „Şepcile roşii”. Marius Coman a avut prima ocazie importantă a partidei de la Timişoara, balonul pe care l-a deviat cu capul fiind respins de lângă bară de Păduraru (21), iar cinci minute mai târziu atenţia s-a mutat în jumătatea noastră, unde Dur-Bozoancă nu a avut emoţii la execuţia lui Anghelina din lovitură liberă. Apoi, Takacs s-a accidentat în finalul reprizei şi a fost înlocuit de Alex Coman, omul care, de altfel, avea să contribuie imediat la deschiderea scorului. Fundaşul dreapta a centrat în „gura” porţii, de unde Goga a înscris al şaselea său gol din acest sezon în tricoul Universităţii (42). Se anunţa, aşadar, o repriză secundă cel puţin interesantă oferită de elevii lui Adrian Falub.

Dar lucrurile au stat exact pe dos. Ripensia a ieşit mult mai determinată de la vestiare şi a reacţionat prin Apro (52), în timp ce pentru ai noştri, în ciuda avantajului minim de pe tabelă, a urmat o perioadă fără ocazii şi cu o ofensivă timidă, fără acurateţe şi soluţii, însă în care timpul părea să fie aliatul clujenilor în drumul spre a doua victorie la rând în deplasare.

Inevitabilul s-a produs în prelungirile partidei pentru Universitatea, iar egalarea a venit la ultima fază la poarta lui Dur-Bozoancă. Un corner executat de pe partea dreaptă, când Dumiter a scuturat plasa, din apropiere si meciul s-a terminat 1-1, rezultat în urma căruia „U” a ratat şanşa de a urca pentru prima dată în acest sezon până pe locul 3.

Peste exact o săptămână, la ora 17:45, pe Cluj Arena vine o altă reprezentantă a Banatului, ACS Politehnica Timişoara.

Primul „11” aliniat de Adrian Falub a arătat astfel:

Dur-Bozoancă – Takacs (40, A. Coman), Abrudan, Cordoş, Berci – Giurgiu, Florescu – Haţiegan, Goga (75, Greu), Gavra – M. Coman (79, Sepsi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.