„U” Cluj a pierdut „finala mică” şi încheie sezonul 2017-2018 pe locul 4 în Liga Naţională de baschet feminin

Dacă anul trecut s-au bătut pentru titlul de campioană cu Sepsi Sf. Gheorghe şi au obţinut locul secund în Liga Naţională de baschet feminin, fetele pregătite de Dragan Petricevic au avut un sezon nefast în acest an, terminând doar pe poziţia a 4-a, după ce au pierdut locul 3 în faţa formaţiei Olimpia CSU Braşov.

„Studentele” au fost învinse duminică, 22 aprilie, pe teren propriu, de braşovence cu scorul de 72-76 (20-17 / 15-21 / 18-23 / 19-15), în manşa a doua a „finalei mici”, la capătul unui meci echilibrat şi strâns, dar la finalul căruia Braşovul a fost echipa mai lucidă şi care a gestionat finalul mult mai bine.

„Alb-negrele” au început bine meciul, cu un run de 7-0, însă oaspetele au revenit în joc, având nevoie de 4 minute pentru a pune primele puncte pe tabelă. Clujul s-a menţinut la cârma partidei pe toată durata primului sfert, iar în sfertul secund Olimpia a trecut la conducerea meciului şi a profitat de erorile în lanţ ale Universităţii şi a intrat cu un avantaj de trei puncte la pauza mare (35-38).

La revenirea de la vestiare, „U” Cluj a contat prea puţin sub coşul advers, făcând multe erori defensive, iar lipsa lor de eficacitate sub panou le-au dat ocazia braşovencelor să se distanţeze la 10 puncte diferenţă.

Sfertul patru a fost unul extrem de echilibrat şi strâns, iar Universitatea s-a apropiat la trei puncte diferenţă (58-61), însă nu au reuşit să profite şi Braşovul a calmat jocul şi şi-a asigurat victoria şi implicit bronzul la finalul acestei ediţii de campionat.

Universitatea încheie acest sezon pe locul 4 în Liga Naţională, dar anul viitor ar trebui să îşi dorească mai mult, mai ales când se va aniversa Centenarul clubului.

Cea mai bună marcatoare din tabăra lui „U” Cluj a fost Samburska, cu 24 de puncte, urmată de Taylor (18 puncte), Ghizilă (11), Părău (10), Thompson (7) şi Kalusic (2).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.