„U” Cluj a rezolvat calificarea în liga a 3-a după prima manșă a meciului de baraj cu Târgu Lăpuș – FOTO/VIDEO

Pe o ploaie mocănească de vară, Universitatea Cluj a câștigat fără drept de apel prima manșă a meciului de baraj cu Lăpușul Târgu Lăpus, scor 8-0 (5-0), disputat sâmbătă, 17 iunie, la capătul unui meci controlat de la un capăt la celălalt de „alb-negri” și asigurându-și promovarea în Liga a 3-a. Aproximativ 5.000 de spectatori au urmărit partida pe Cluj Arena.

Echipele de start:

„U” Cluj: Man – Budăcan, Abrudan, M. Ionescu, V. Manu – G. Giurgiu (cp), C. Rogozan (Dan Fodor, ’86), R. Takacs, D. Hîmpea (Chiorean, ’89) – Goga, Lemac (Fizeșan, ’88)

Rezerve: R. Pop, Fizeșan, Chiorean, Fodor, Pintea, Hordoan

Antrenor: Marius Popescu

Târgu Lăpuș: Lovasz – Leșe, Nabeu, Ungur, Nyegrai – Petrehhus, Buda (Cârtiță, ’53), Burzo, Taraczkozi (Nodiș, ’75) – Costenar (D. Cociș, ’57), Satmari

Rezerve: A. Pop, Cârtiță, Părăuan, Nodiș, Boga, D. Cociș, Filip

Antrenor: Cristian Vasc

Spectatori: 5000

CRONICĂ DE MECI

Universitatea a trecut rapid la conducere pe tabelă în minutul 11 al meciului – Brian Lemac l-a învins pe Lovasz cu un șut din întoarcere.

Fanii Universității s-au adunat în centrul orașului, pe Eroilor, de unde au pornit într-un marș organizat spre stadion. Aceștia au umplut peluza ca-n vremurile bune și au creat o atmosferă spectaculoasă. Lăpușul a avut și ea o mică galerie pe Cluj Arena formată din aproximativ 100 de persoane.

„Șepcile roșii” au controlat prima repriză și s-au aflat în permanență în jumătatea oaspeților, cei de la Târgu Lăpuș nu au expediat niciun șut pe poartă. Darius Hîmpea a înscris golul doi în minutul 34, iar Lemac a reușit „dubla” în minutul 37 al meciului. Hîmpea a reluat cu capul în bara laterală din careul mic (40), iar Goga a izbit transversala un minut mai târziu cu un șut din marginea careului.

Dorin Goga a marcat pentru 4-0 în minutul 44, după un șut plasat dintr-o lovitură liberă și tot el a realizat „dubla” un minut mai târziu, reușită care a tranșat soarta primei reprize la 5-0.

Defensiva Universității a funcționat foarte bine, iar oaspeții nu și-au creat nicio situație periculoasă la poarta lui Man.

„Studenții” pregătiți de Marius Popescu au continuat să preseze și în partea a doua și să domine autoritar jocul, iar Goga a lovit bara din stânga a porții Lăpușului cu un șut din interiorul careului (’60). Presiunea gazdelor a dat randament și a venit și cu o nouă reușită în minutul 78, Rareș Takacs a înscris golul cu numărul 6, iar Goga a reușit hattrick-ul în minutul 85 și a dus scorul la 7-0.

Veteranul Dorin Goga a înscris golul al patrulea în minutul 90 și a stabilit scorul final la 8-0.

Meciul de baraj a fost urmărit de la tribuna oficială și de fostul antrenor al clubului, Adrian Falub, alături de foștii internaționali Cristian Dulca și Gabriel Balint. Jucătorii Octavian Ursu și Iuliu Hațiegan s-au aflat și ei în tribună.

VIDEO – Momentul intonării imnului „Slavă ție, studenție” în deschiderea partidei:

VIDEO – „Primul pas spre stadion”

Returul din meciul de baraj va avea loc sâmbătă, 24 iunie, de la ora 17:00, pe terenul formației Lăpușul Târgu Lăpuș.

One thought on “„U” Cluj a rezolvat calificarea în liga a 3-a după prima manșă a meciului de baraj cu Târgu Lăpuș – FOTO/VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.