„U” Cluj, calificată în turul II al Cupei României cu ambele echipe

Universitate Cluj a obtinut calificarea la sfârșitul săptămânii trecute în turul secund al Cupei României cu ambele formații cu care a fost angrenată în această fază a competiției, atât cu prima echipă, cât și cu a doua.

Primul meci oficial din această vară al „șepcilor roșii” s-a disputat miercuri, 9 august, la Orheiu Bistriței, și s-a încheiat cu o victorie categorică cu 7-0 obținută împotriva unei formații de Liga a 4-a, Voința Cetate. coincis cu o victorie la scor obținută de echipa noastră.

La Orheiu Bistriței, pe un teren tare și denivelat, antrenorul Marius Popescu a improvizat în primul „11”, începând cu Mihai Onicaș în centrul defensivei, lângă Tavi Abrudan, în timp ce Brian Lemac a evoluat, de această dată, mijlocaș stânga. În ciuda caniculei și a suprafeței de joc modeste, „studenții” și-au făcut misiunea facilă în mai puțin de un sfert de oră. Hațiegan a deschis scorul cu o lovitură de cap, după o centrare din banda dreaptă, iar Hordouan a realizat „dubla” în două minute. Următorul atac l-a avut din nou în prim-plan pe Hațiegan, care a finalizat fără probleme, în timp ce Goga a făcut 5-0. Lemac a obținut un penalty, la ultima fază a primei reprize, însă ineditul a constat în executarea acestuia, după modelul inventat de belgianul Rik Coppens și preluat de olandezul Johan Cruyff, cu decenii în urmă. Giurgiu a pus mingea la punctul cu var, însă nu a tras direct, preferând o pasă în lateral, la Goga, cel care i-a întors serviciul, iar mijlocașul nostru a scuturat plasa pentru a șasea oară.

Lucrurile s-au mai liniștit în partea a doua. Hațiegan a realizat hattrick-ul, gazdele au avut o lovitură liberă de la marginea careului, executată modest de Dobrea, iar Lemac n-a reușit nici de această dată să înscrie, izbind transversala. S-a terminat 7-0 și “U” Cluj merge în faza următoare a Cupei României, programată pe 23 august.

Deși elevii săi n-au avut emoții în fieful Voinței Cetate, antrenorul Marius Popescu așteaptă mai mult din partea acestora.

„Suntem în perioada de pregătire, facem și câte două antrenamente pe zi. Voința Cetate a încercat să ne pună probleme, dar noi avem jucători consacrați, avem alte pretenţii şi important e că am început să creştem la dinamica de joc, aşezare, poziţionare. Sunt mulțumit de victorie, dar îmi doresc mai mult de la unii băieți, mai sunt mici lucruri de corectat sau de însuşit pentru fotbaliștii noi. Ei sunt în momentul în care învață ce înseamnă “U” Cluj, se acomodează cu pretenţiile de aici, care sunt destul de ridicate. Cum trece timpul, creşte presiunea. Nu e uşor să joci aici, nici în Liga a IV-a, nici în Liga a III-a. În rest, sunt mulţumit de aportul lor şi sper să se dezvolte, să progreseze”, a precizat Popescu pentru site-ul oficial.

Căpitanul Gabriel Giurgiu a explicat motivul pentru care s-a ales o schemă tactică la faza penalty-ului.

„Noi nu ştiam la ce să ne aşteptăm pentru că nu i-am văzut niciodată pe cei de la Voința Cetate, dar eram pregătiţi pentru acest meci. Avem trei săptămâni în spate de antrenamente, de muncă intensă. Referitor la penalty, a fost o decizie de moment din partea lui Goga. M-a întrebat dacă vreau să facem schema și am fost de acord. Au mai făcut-o şi alţii”, a completat mijlocașul clujean.

Sâmbătă, 12 august, Universitatea s-a impus într-un amical disputat în Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”, scor 2-0, împotriva echipei Cetate Deva, bifând a treia victorie din perioada de pregătire. Abrudan (’26) și Takacs (’31) au semnat singurele reușite ale confruntării.

Următorul amical va avea loc miercuri, 16 august, la ora 18:00, tot în Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”, împotriva unei alte formații din Liga a III-a, Performanța Ighiu.

Victorie facilă și pentru echipa a doua în Cupa României

Echipa secundă pregătită de Călin Sălăgean s-a calificat în turul II al Cupei României, faza județeană, după victoria clară obținută sâmbătă, 12 august, scor 6-0, cu Unirea Tritenii de Jos, partida jucându-se la Baza Sportivă „Dan Anca”, din cartierul Gheorgheni.

Cu întăriri de la prima echipă, Brian Lemac regăsindu-se în primul „11”, „U” II părea să-și facă misiunea ușoară, dar nu a fost complet scutită de emoții. Pintea a deschis scorul, Lemac l-a majorat, însă oaspeții au primit două penalty-uri, irosindu-le pe ambele. Partea a doua a fost, însă, la discreția „studenților”. Marin a făcut 3-0, Sălăjean a deviat nefericit în propria poartă, iar Cobârzan și Benko au completat lista marcatorilor, până la final.

Turul II al Cupei României, faza județeană, este programat la sfârșitul săptămânii viitoare.

„U” II: Pop – Potcoavă, Laurențiu D., Vomir, Mureșan – Saroși, Pop – Cobârzan, Lemac, Marin – Pintea

Foto: cjsport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.