„U” Cluj – FC Botoşani 2-1. „Dubla” lui Lemnaru o scoate pe „U” din zona retrogradării!

"U" Cluj - FC Botosani

Universitatea Cluj învinge FC Botoşani cu scorul de 2-1, în urma unei „duble” a noului golgeter al campionatului, Vali Lemnaru, şi iese temporar din „zona fierbinte” a clasamentului.

Prima ocazie importantă este la poarta Universităţii, Vertelis şutează periculos, dar Niculescu respinge şi faza se răceşte (7). Replica „studenţilor” vine la faza următoare, Târnăcop scapă spre poartă, îl serveşte cu o pasă în centru pe Lemnaru, dar vârful gazdelor nu reuşeşte să controleze balonul.

Moldovenii au fost mult mai periculoşi în primele minute, reuşind să-şi asigure posesia jocului. Vasvari a deschis scorul cu un şut de la 20 de metri care îl surprinde pe Niculescu ieşit din poartă şi scorul devine 0-1 pe Cluj Arena (20). Oaspeţii au continuat presiunea la poarta clujenilor şi au avut o lovitură liberă de la 20 de metri, dar şutul lui Danci trece alături de poartă (33). Boutadjine iroseşte o ocazie importantă în minutul 40, scăpat singur spre poartă este ajuns din urmă şi blocat de un fundaş al oaspeţilor.

Cu 7 minute înainte de finalul primei părţi, centralul Balaj a acordat penalty în urma unui henţ în careu, de unde Valentin Lemnaru nu ratează şi restabileşte egalitatea (43). Cu această reuşită golgeterul Universităţii devine noul lider în clasamentul golgeterilor Ligii I.

Universitatea începe în forţă repriza secundă şi atacă în valuri. Lemnaru trimite o pasă în centru, dar defensiva oaspeţilor respinge în corner (49). Cristocea centrează în centru, mingea este reluată spre poartă slab din cădere de Ninu (60).

Lemnaru profită de o minge scăpată de portarul Lazăr, îl driblează şi trimite în poarta goală (74). Universitatea preia conducerea pe tabelă (2-1).

Botoşănenii se aruncă în atac pe final de meci şi forţează egalarea, însă defensiva gazdelor elimină pericolul la fiecare acţiune ofensivă a trupei lui Leo Grozavu.

Meciul se încheie şi Universitatea îşi adjudecă victoria care o urcă pe locul 13 în clasament, cu 30 de puncte. În etapa următoare,”studenţii” se deplasează la Timişoara pentru confruntarea cu ACS Recaş. Partida este programată luni, 21 aprilie, de la ora 18:30.

Schimbări tehnice:

Prima schimbare efectuată de Teja. Calcan îi lasă locul lui Gabriel Machado (57). A doua schimbare la „U”: Boutadjine iese şi intră Florent Sauvadet (63). Prima schimbare la Botoşani, a ieşit Hadnagy şi a intrat Cârjan (63). Schimbare la Botoşani: Iese Vertelis şi intră Fulop (70). Ultima schimbare la Botoşani: Iese Danci şi intră Codoban (78). Ultima schimbare şi la „U”. Iese Cristocea şi intră Andrei Lungu (81).

Echipele de start: 

„U” Cluj: Niculescu – Ciupe, Abrudan, Ninu, Gercaliu – Târnăcop, Cristocea, Bucşa, Boutadjine – Calcan, Lemnaru

Rezerve: Dolha, Szilagyi, A. Lungu,F. Sauvadet, Kovacs, Machado, M. Nicu

FC Botoşani: D. Lazăr – S. Oltean, Acsinte, Vasvari, C. Dinu – M. Croitoru, V. Aurimas, A. Hadnagy, R. Tincu – C. Danci, A. Stojkov

Rezerve: V. Curileac, D. Ivanovs, C. Codoban, I. Fulop, A. Patache, S. Ghinja, G. Cârjan

Antrenor: Leo Grozavu

Arbitru principal: C. Balaj

Asistenţi: A.Oniţă, I. Radu

Adiţionali: M. Bârsan, P.Unimătan

Arbitru rezervă: E. Ungureanu

Observatori: R. Gabor

Cartonaşe galben: Niculescu (21), Tincu (26), Ciupe (33), Boutadjine (37), Bucşa (44), Vertelis (68)

Spectatori: 2.953

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.