O nouă scenă la ARTmania Festival: Altemberger Stage cu 65daysofstatic și EF, în premieră în România

ARTmania Festival Sibiu 2014 prezintă o nouă serie de concerte găzduite de Muzeul Național Brukenthal – Casa Altemberger Muzeul de Istorie în perioada 7-9 august 2014. Două proiecte senzaționale vor deschide un nou capitol la cea de-a noua ediție a festivalului: 65daysofstatic din Sheffield – Marea Britanie și EF din Gothenburg dau startul Scenei Altemberger, o zonă dedicată celor mai noi evoluții ale scenei rock contemporane.

65daysofstatic, trupa britanică de post şi math-rock, are o istorie cu cinci albume de studio şi un soundtrack: The Fall of Math, One Time For All Time, The Destruction of Small Ideas, We Were Exploding Anyway, Wild Light şi Silent Running. 65daysofstatic se caracterizează prin sunete la fel de speciale şi distincte precum numele lor.

Fiecare parte din concertele lor, de la muzicalitate la lumini, se remarcă printr-o execuţie excepţională, un amănunt esențial în definirea acestui proiect. Mix-ul extraordinar de post şi math-rock este puternic şi captivant de la primul până la ultimul minut. Primul concert din România 65daysofstatic va avea loc în seara de joi, 7 august 2014, la ARTmania Festival.

Trupa suedeză EF s-a format în 2003, iar în 2006 albumul de debut “Give Me Beauty…Or Give Me Death” şi piesa “Hello Scotland” au propulsat proiectul în rândul numelor post-rock care contează, concertând în multe părţi ale Europei. Experienţa şi încrederea pe care au câştigat-o în urma acestor concerte le-au deschis drumurile spre Asia şi Rusia. I-au modelat, devenind ceea ce sunt azi – o trupă explozivă, purificatoare, energică. Progres. Experiment. Concentrare. Acestea sunt cele trei cuvinte cheie pentru una dintre cele mai perseverente apariţii europene.

Deși trupa a evoluat în timp de la genul hardcore la cel cu accente de post rock, EF şi-a păstrat de-a lungul anilor abordarea hardcore, într-un mod original, propriu. Punând bazele propriei case de discuri, And the Sounds Records, proiectul a ajuns să vândă mii de albume în întreaga lume, al treilea material, “Mourning Golden Morning”, lansat în 2010, fiind cel care i-a adus o şi mai mare audienţă. Albumul este definitoriu prin acurateţea sunetelor, piese intense, foarte bine articulate şi minunat îmbinate.

Anul 2013 a marcat un deceniu de existenţă a trupei, ocazie cu care a lansat cel de-al patrulea album de studio – Ceremonies. Acesta a dovedit, încă o dată, că EF face cinste genului pe care îl reprezintă. EF îmbină elemente distincte aşa cum nu te aştepţi și oferă muzicii lor un aer proaspăt, încărcat de inspiraţie. Cel mai nou album nu este pur şi simplu ceremonios, nu te face să sărbătoreşti, ci este sărbătoarea însăşi: vineri, 8 august 2014 la ARTmania Festival Sibiu pe scena Altemberger.

Preţul unui abonament pentru toate cele trei zile de concerte ale scenei Altemberger este de 110 de lei, iar prețul unui concert este de 50 lei. Încă o trupă va completa lista celor care vor urca pe scena de la Muzeul Național Brukenthal – Casa Altemberger Muzeul de Istorie şi va fi anunţată în curând. Biletele sunt disponibile în rețelele MyTicket, Eventim, IaBilet.ro și pe shop.artmania.ro.

artmania sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.