Primăria Cluj-Napoca a inceput distributia pachetelor alimentare

ajutoare alimentarePrimăria Cluj-Napoca organizeaza pentru al doilea an consecutiv distribuţia pachetelor alimentare de bază către persoane din categorii devaforizate din municipiu, pe baza unui program iniţiat de primarul Emil Boc.

Acest proiect este separat de cel din fonduri europene, derulat în fiecare toamnă şi oferă şansa şi altor categorii de persoane, decât cele prevăzute în programul european, de a beneficia de ajutoare alimentare.

Prin HCL nr. 73/2014 a fost alocata suma de 1.300.000 lei în vederea distribuirii de alimente către aproximativ 26.000 de clujeni, beneficiari de ajutor social, persoane cu handicap grav şi accentuat, persoane vârstnice şi din alte categorii sociale aflate în evidenţele Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală.

7 produse alimentare: 1l ulei, 1kg făina de grâu, 1 kg orez, 1 kg zahăr, 1 bucată conservă carne de porc, 1 bucată conservă carne de vită, 1 bucată pate porc, iar costul unui pachet este de 14,77 lei fără TVA.

Pachetul contine 7 produse alimentare: 1L de ulei, 1kg făina de grâu, 1 kg orez, 1 kg zahăr, 1 bucată conservă carne de porc, 1 bucată conservă carne de vită, 1 bucată pate porc, iar costul unui pachet este de 14,77 lei fără TVA.

Distribuţia alimentelor a început în data de 10 aprilie 2014 şi se desfăşoară după următorul program:

Luni, Marţi, Miercuri, între orele 08:00 – 15:30;
Joi, între orele 08:00 – 16:30
Vineri, între orele 08:00 – 13:00.

Întocmirea listelor cu categoriile de beneficiari se face cu sprijinul Casei Judeţene de Pensii Cluj, Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Cluj şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj. Încadrarea în una din categoriile de persoane defavorizate se face în baza documentelor prevăzute de HG nr. 600/2009, modificată şi completată de HG nr. 950/2012.

Toţi beneficiarii programului au fost informaţi prin invitaţii scrise, trimise prin poştă, să se prezinte la unul dintre centrele de distribuţie arondate pentru a ridica alimentele. Este necesar ca aceştia să prezinte cu buletinul/cartea de identitate pentru ridicarea pachetelor în original.

În cazul în care anumite persoane nu se regăsesc pe listele iniţiale, dar se încadrează în una din categoriile enumerate mai sus, acestea au posibilitatea, pe baza documentelor justificative, să se prezinte la punctele de distribuţie pentru a fi trecute pe liste suplimentare, în vederea ridicării pachetelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.