„U” Cluj, înfrângere în meciul 3 al finalei cu Sepsi Sf. Gheorghe! Peste 2000 de spectatori în Sala Sporturilor „Horia Demian” – VIDEO

Într-o atmosferă realmente incendiară, cum numai pe vremuri s-a mai văzut în Sala Sporturilor „Horia Demian”, echipa de baschet feminin a Universității Cluj a suferit o înfrângere usturătoare în meciul 3 al finalei cu Sepsi SIC Sf. Gheorghe, iar „studentele” au șansa să ducă meciul în decisiv dacă se vor impune în meciul al patrulea de joi, 27 aprilie, de la ora 19:00.

„U” CLUJ – Sepsi SIC Sf. Gheorghe 68-72 (16-17 / 19-23 / 11-16 / 22-16)

Campioana în exercițiu a venit la Cluj cu gândul la victorie și a început în forță meciul cu Universitatea, trecând la conducere pe tabelă încă din debutul partidei, încheind primul sfert cu un avantaj minim de un punct (16-17). Maghiarele s-au menținut la conducere și în sfertul doi, intrând la pauza mare cu un avantaj de cinci puncte (35-40).

Mult mai agresive pe teren și cu o defensivă perfectă, Sepsi a controlat și partea a doua, ajungând la un moment dat la un avantaj de 16 puncte. Clujencele au avut puterea să revină în meci și să se apropie la două puncte  în ultimele minute, dar oaspetele au gestionat mult mai bine finalul și au fost mai lucide, reușind să își păstreze calmul și avantajul, obținând astfel victoria care le dă un moral bun înaintea meciului de mâine. 

Peste 2000 de spectatori au asistat la partida din Sala Sporturilor „Horia Demian”, record absolut pentru un meci de baschet feminin în ultimul deceniu. Publicul a cântat fără oprire și și-au încurajat favoritele până la final. 

Cea mai bună marcatoare a Universității Cluj a fost Brittany Denson, cu 28 de puncte, urmată de Dajana Butulija, 22 de puncte, Andra Mandache (10 puncte), Taneisha Harrison (4 puncte) și Nicole Dixon (3 puncte).

De la Sepsi, cele mai bune marcatoare au fost Dominique Marshall, cu 20 de puncte, Chandra Harris (11 puncte), Jeffery Janeesha (9 puncte), Clara Thompson (9 puncte), Janne Shegog (8), Annemaria Părău (6), Ancuța Stoenescu (5), Kilin Tude (2) și Andreea Huțanu (1). 

„Noi încercăm să găsim soluții împotriva unei echipe cu cea mai bună apărare, nu am reușit de foarte multe ori astăzi, dar am reușit la final să ne apropiem si dacă eram un pic mai lucizi poate am fi învins. Eu pot doar să îmi felicit jucătoarele pentru faptul că au rezistat foarte bine într-o sală plină, prima dată pentru ele, mare parte dintre ele prima dată într-o finală și cu toate neajunsurile și lipsurile noastre pe care le avem nu am fost atât de departe, dar asta nu înseamnă că victoria celor de la Sepsi nu este meritată. Mâine este o altă zi și un alt meci, așa că încercăm să ducem meciul decisiv la Sf Gherghe. Am încredere în potențialul acestei echipe și cred că vor găsi suficientă energie.

Atmosfera a fost atât de frumoasă încât îmi doresc să nu o uit și să o mai văd. Cred că trebuie să muncim în continuare cu tot spiritul pe care îl avem ca să aducem acest public în sală și pe parcursul sezonului nu doar în finală Mulțumesc publicului și sper ne vedem în același număr și mâine. Acum trebuie să arătăm că, comunitatea clujeană înțelege ce înseamnă lupta pentru titlu sau nu”, a declarat antrenorul Universității Cluj, Dragan Petricevic, la final.

„Mâine vom ataca campionatul, cred că suntem pregătiți fizic și mental. E greu să prezici jocul de mâine, e greu să joci două zile la rând, dar eu cred că mâine vom fi pregătiți pentru a lupta la fel ca azi.

 Atmosfera a fost grozavă, acesta este un alt punct pentru baschet românesc, avem sala plină la Sf. Gheorghe, avem sala plină la Cluj. Sper că ambele echipe vor continua astfel în viitor”, a declarat antrenorul lui Sepsi, Zoran Mikes.

VIDEO – ultimele 4 minute ale meciului 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.