„U” Cluj îşi doreşte să fie surpriza Cupei României

Universitate Cluj va juca miercuri, 29 noiembrie, de la ora 20:30, pe Cluj Arena, cel mai important meci al anului, cu Dinamo Bucureşti, în optimile Cupei României, iar antrenorul Adrian Falub speră ca echipa sa să fie surpriza acestei competiţii şi şi-ar dori să de-a lovitura în faţa propriilor fani.

Partida de mâine a fost prefaţată într-o conferinţă de presă care a avut loc astăzi la Cluj Arena de antrenorul Adi Falub şi mijlocaşii George Florescu, respectiv Gabriel Giurgiu.

„Pentru noi, e foarte important că am ajuns aici. Întâlnim o echipă de tradiție a României, cu jucători foarte buni, care, chiar dacă trece printr-o perioadă mai dificilă, e favorită. Noi, însă, vom încerca să-i facem față și, de ce nu, s-o eliminăm pe Dinamo. Știm că ei nu ne vor lua la preț de matineu. Miriuță (Vasile Miriuță, antrenorul “Câinilor roșii”, n.n) știe Clujul, știe unde vine, știe ce înseamnă Universitatea și are în staff oameni care în trecut au lucrat la ‘U’.

Suporterii noștri joacă un rol fundamental pentru noi, ei sunt cea mai mare avere a acestui club. Noi am câștigat un singur trofeu în aproape 100 de ani de existență (Cupa României, n.n), dar tot suntem iubiți, avem mulți fani alături. Ne dorim să jucăm în fața unui stadion cât mai plin. Am reușit o performanță ajungând până aici, vom avea un meci extrem de greu, dar, dacă vom lăsa o impresie frumoasă, va fi extraordinar. În urmă cu șapte-opt luni, unii dintre jucătorii noștri evoluau la juniori. Această partidă va fi prima experiență cu adevărat importantă pentru ei, așa că trebuie să o trateze ca pe o sărbătoare. Diferența dintre Liga 1 și Liga 3 e foarte mare, e un alt ritm de joc. Să nu uităm, totuși, că principalul nostru obiectiv este promovarea și nu ne permitem pași greșiți în campionat”, a declarat antrenorul Adrian Falub, citat de site-ul oficial, fcuniversitateacluj.ro.

Mult mai optimist a fost mijlocaşul George Florescu, care vrea ca „U” să facă un job bun şi să învingă Dinamo.

„E foarte important că vom juca în fața propriilor suporteri. Sprijinul lor îl vom resimți și pe teren. Cred că presiunea va fi pe Dinamo, iar noi ar trebui să intrăm pe gazon mai relaxați. Eu am un palmares pozitiv cu Dinamo, când jucam la Astra i-am învins la ei acasă, am câștigat și la Giurgiu. Îmi era dor de un asemenea meci. Ne dorim să facem un joc bun și să fim surpriza acestei compețiții”, a adăugat Florescu.

Şi Gabi Giurgiu crede că „şepcile roşii” au şansa lor în acest meci de cupă.

„Chiar dacă Dinamo traversează o perioadă nefastă, are jucători care oricând pot să creeze probleme. Ne-am pregătit intens pentru acest meci, avem șansa noastră și vrem să profităm de ea. Îmi doresc ca fanii să vină la stadion în număr cât mai mare”, a precizat veteranul de la mijlocul terenului, citat de site-ul oficial.

Partida va fi condusă la centru de Ionuț Coza din Cernica (Ilfov), ajutat la cele două margini de Vladimir Urzică din Piatra Neamț și Iulian Radu din București.

Biletele pot fi achiziţionate online, de pe bilete.ro, sau de la casele de bilete ale Cluj Arena (deschise miercuri începând cu ora 12:00), la standul FC Universitatea Cluj din Iulius Mall (10:00-22:00), dar și la casa de bilete a Sălii Polivalente (12:00-18:00).

Foto © facebook.com/FCUCluj

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.