„U” Cluj şi-a luat maseur cu experienţă, trecut pe la Şahtior Donețk, Zenit şi la „Naţională”

Universitatea Cluj nu îşi întăreşte doar lotul în vederea promovării în eşalonul secund, ci şi staff-ul tehnic, iar ultima „achiziţie” este una „cu greutate”, un maseur cu mare experienţă internaţională, un „U”-ist cu ştate vechi în familia „şepcilor roşii”, Victor Hexan, cel care s-a ocupat şi de pregătirea jucătorilor formaţiei Şahtior Donețk în perioada când antrenor era Mircea Lucescu, urmându-l pe cel poreclit „Il Luce” şi la Zenit Sankt Petersburg, iar până în 2016 s-a ocupat şi de pregătirea echipei naţionale de fotbal a României.

Hexan nu e străin de „U” Cluj, club unde a mai ocupat această funcţie în urmă cu 25 ani. A rămas lângă clubul „universitar” până în 1996, moment din care cariera sa a înflorit fulminant. Acesta a lucrat cu toate loturile „tricolorilor” şi a câștigat Cupa UEFA alături de Mircea Lucescu, la Șahtior Donețk.

Universitatea Cluj i-a trezit mereu amintiri plăcute, spune el, iar de Mircea Lucescu, devenit între timp selecționerul Turciei, îl leagă o prietenie strânsă.

„Azi (joi – n.n) sunt 25 de ani de când am venit prima dată la „U”. Se întâmpla pe vremea lui Remus Vlad. A fost o perioadă foarte frumoasă, pe care nu o voi uita niciodată și tocmai din acest motiv am ales să revin cu inima deschisă, cu tot dragul, la „U”. În viață nu trebuie să uiți niciodată de unde ai plecat. Dacă “U” Cluj nu ar fi existat, probabil acum eram pe la Șimleu Silvaniei, orașul meu natal sau pe la Aiud, cine știe? Dumnezeu le aranjează pe toate, însă. Am petrecut zece ani extraordinari la Șahtior, lângă Mircea Lucescu. A fost superb, echipa a câștigat multe trofee. Eu am o relație specială cu el, este un om deosebit, un caracter aparte”, a povestit Hexan, care a jucat pentru Gloria Șimleul Silvaniei (1972-1974), CFR Cluj (1974-1977), Sticla Arieșul Turda (1977-1983) și Metalul Aiud (1983-1989), pentru site-ul oficial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.